Galaxy Grand Max SM-G720AX Android 4.4.2 KitKat Yükleme

1488

Galaxy Grand Max SM-G720AX Android 4.4.2 KitKat Yükleme
Android işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda markalarına ve modellerine göre yazılım güncelleme yada yazılım atma işlemi yaparak cihazınızı daha stabil hale getirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemlerden birisinide Galaxy Grand Max SM-G720AX modeline Android 4.4.2 KitKat yükleyerek yapabilir ve daha stabil halde kullanabilirsiniz. Tabi sadece güncelleme işleminde değil yazılımsal sorunlar yada virüs bulaşması durumunda da yazılım yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bizlere gereken yazılım ve program ise ODIN programı ve Galaxy Grand Max SM-G720AX modeli için gerekli Rom dosyalarıdır. Rom dosyalarını güvenilir bir siteden indirmelisiniz. Bu işlem için ise en garanti yöntem Sammobile sitesidir. Daha sonra ise Odin3_v3.10.6 programına sahip olmanız gerekmektedir. Bunuda linkten sahip olabilir yada farklı bir siteden indirebilirsiniz.

1- Cihazımıza ilk olarak indirdiğimiz ROM dosyasını açıyoruz ve ODIN programında PDA bölümüne tanımlıyoruz.
2- Daha sonra ise Galaxy Grand Max SM-G720AX telefonumuzu Download Mode alıyoruz.
Peki bu download mode işlemi nasıl yapılır onu görelim….
– İlk olarak cihazınızı kapatınız.
– Daha sonra ise resimdeki gibi “Ses Kısma + Güç + Ev” hepsine basarak ekrana Warning uyarısı gelene kadar işleme devam ediniz.
– Warning uyarısı ekranına geçmek için ise Ses Açma tuşuna basınız ve Download Mode menüsüne gelmiş olacaksınız.

3- Download Mode bölümüne aldıktan sonra data kablosu ile telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz ve Start demeniz gerekiyor. Bu sırada cihazın hiçbir bağlantısını kesmiyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz. Kısa süre sonra işlem OK olacaktır ve bitecektir. Bu işlem bittikten sonra cihazımıza mutlaka bir sıfırlama yapmalısınız.

Galaxy Grand Max SM-G720AX Format Atma İşlemi
İlk olarak telefonu kapatın.
– Telefon kapalıyken ses açma, kilit ve home tuşlarına aynı anda basın ve ekrana android logosu gelene kadar basılı tutun.
– Android logosu ekrana geldikten bir kaç saniye sonra seçenekler çıkacaktır.
– Sonrasında ses kısma tuşu yardımıyla ekranda seçeneklerden ”Wipe data/factory reset” seçeneğinin üzerine gelin ve kilit tuşuna basarak onay verin.
– Vereceğiniz onay sonrasında ekrana teyit amaçlı ”YES” ve ”No‘ şeklinde seçenekler gelecektir, tekrar aynı şekilde ses kısma tuşu ile ”Yes – delete all user data” seçeneğinin üzerine gelip kilit tuşuna basarak onay verin.
– Yapacağınız bu işlemlerden sonra ekrana en başta açılan seçenekler gelecektir.
– Şimdi telefonda biriken gereksiz ön belleği silmek için aynı tuşlar yardımı ile ”Wipe cache partition” seçeneğinin üzerine gelin ve onay verin.
– Son olarak seçeneklerin en üstünde yer alan ”Reboot system now” seçeneğinin üzerine gelip onay verin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments