General Mobile GM5 Plus Sorunları ve Şikayetleri

1143

General Mobile GM5 Plus Sorunları ve Şikayetleri
General Mobile firmasının son olarak ürettiği cihaz olan ve ülkemizde de yüksek satış rakamlarını yakalayan General Mobile 5 Plus’dir.. General Mobile 5 Plus modeli 2 model olarak çıktı.. Bunlardan birisi çift hatlı modeli diğer ise tek hatlı modelidir. General Mobile modeli 5 Plus ve General Mobile 5 Plus D modeli General Mobile firmasının amiral gemisi çıktı. Özellikleri bakımından ise diğer markalara göre fiyat olarak uygun ve özellik olarak iyi bir yere sahip..
General Mobile GM5 Plus Teknik Özellikleri
– Metal Kasa ve 4 farklı renk seçeneği
– 13 MP Flaş ve Otofokuslu ön ve arka kamera
– 5.5″ Full HD 2.5D Gorilla Glass 4 Ekran
– 4.5G Cat7, 300 Mbps Download, 100 Mbps Upload
– 3GB RAM + 32GB dahili hafıza ve 128GB’a kadar hafıza kartı desteği
– Type-C bağlantı, GM Turbo Şarj
– Google ile her zaman en yenisi Marshmallow 6.0.1

General Mobile GM5 Plus Teknik Özellikleri Açıklama

General Mobil 5 Plus, 13 MP ön kamerasıyla mükemmel selfie’ler çekiyor. 5.5 inç ekran, dayanıklı metal kasa. Gorilla Glass 4 teknolojisiyle üretilen ekranı çok sağlam. Cat 7 kalitesindeki modemi 300 Mbps’ye kadar indirme ve 100 Mbps’ye kadar yükleme hızına sahiptir. 32 GB geniş dahili hafızası tüm içeriklerinizi saklamanıza yardımcı olacak. 3 GB RAM ile birden fazla uygulamayı aynı anda sorunsuzca çalıştırabilirsiniz. En son Android işletim sistemlerini ilk siz kullanın. Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak üretilen telefonunuzu Android 7 Nougat’a yükseltebilirsiniz. %79 Kasa-Ekran oranına sahip GM 5 Plus full hd kalitesinde canlı renkler sunan ekrana sahiptir. Type-C Usb teknolojisi sayesinde hızlı veri aktarımı ve şarj imkânı vardır. 30 dk’lık şarj süresi yeterli olmaktadır.

1- Genel olarak ilk modellerde olan sorunların başında şarj soketi sorunu oluyordu. Bu modelinde ise Type-C Usb kullandığı için sorun biraz olsun azalmış ve kolay kolay arıza vermiyor diyebililiriz. Tabi bu durum çoğu kullanıcı için kararını değiştiremiyor diyebiliriz. Bunun sebebi ise ilk cihazlardaki yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor.
2- Dokunmatik durumu ise diğer cihazlardan daha farklı IPS LCD kullanan bir cihaz ve Samsung gibi olmayabiliyor. Dokunmatik hassasiyeti diğer markalar gibi değil ve Örnek olarak Samsung modellerinde Super AMOLED ekran var ve dokunmatik çok iyi çalışabilir ama General Mobile GM5 Plus modelinde bu durum var ve tam algılama durumu biraz eksik diyebiliriz.
3- Tam olarak bir sorun olarak olmasada Type-C Usb şarj aleti kullanmak farklı gelebilir ve bir yere gittiğiniz zaman kendi şarj aletinizi yanınızda götürmeniz gerekebilir.
4- General Mobile GM5 Plus modelinde hat üzerinden görüntülü konuşma yok sadece uygulama üzerinden görüntülü konuşma yapabiliyorsunuz. Bu işlem için Facebook Messenger, Viber, Whatsapp vb. uygulamalar yükleyerek görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

7 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
eda

kesinlikle almayın aldığım günden beri arızalı garatiye verdim geldi yine aynı ve kulaklık takamıyorsun kendi kulaklığı bile olsa aynısını yapıyor sürekli şarkıyı değişiyor ve farklı yerlere giriyor hiç tavsiye etmiyorum bu telefonu…

Rabia

Sakın almayın her tarafı ayrı bi sorun 3 kere garantiye gitti 1 yılda şimdi tekrar garantiye vericem kulaklığı takınca kafayı yiyor

Bf ff

1 yıla yakındır kullaniyorum telefonda hiçbir sıkıntı yok. 30 dk da full şarj oluyor.

Hulya

Almayın daha üç ay olmadı bozuldu vallaha gördüğüm her yere yazacağım almayın diye

Ercan

Katılıyorum, geçen sene aldım kutudan çıktığı gibi ekran arızalı ve ertesi gün garantiye gitti. Kutudan çıkan kulaklık arızalı ve kendi kulaklığı dışında başka mikrofonlu kulaklık takınca cihaz kafayı yiyor, müzik duruyor, kendi kendine dokunmatik çalışıyor v.s. bir sürü kulaklıkta denedim.Garantiye götürüyorum yazılımsal sıfırlama yapıp 1 saat içinde geri veriyor. Wifi de sürekli kopma yaşanıyordu. Şarj soketinde 4-5 ay kullanımdan sonra temassızlık sorunu oluştu ve artık dayanamayıp sattım..

angel girl

aynen çok haklısınız iğrenç bi telefon yaa başka kulaklık takınca sesli olarak net bağlantısı bulunmamaktadır felan diyor saçma sapan şeyler şimdide sarj yeri sıkıntısı çıktı şarj aleti bozuldu usb kablosu bozuldu çakma şarj aletleri daha iyi hatta bende yarın garantıye vericem ama hiç umudum yok

Rabia

Aynısını yazdım ben alalı 6 ay oldu 3 kere garantiye gitti bende saticam mecburen