LG Q6 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

324

LG Q6 Teknik Özellikleri ve Fiyatı
LG’nin Temmuz 2017’de duyurmuş olduğu Q6 modeli ile ilgili araştırma yaptık. Dış görünüşü ile tasarım çizgileri ve estetiği ile piyasada yarışabileceği özellikleri ile ve fiyat karşılaştırmaları bakımından inceledik ve sizlere sunduk. Pek çok lider marka telefon piyasasındaki modellere nazaran daha çok bütçe dostu ve ideal sınıfta bir telefon olduğunu gördük. Yeni nesil işlemcilerine göre orta sınıf idealini tutturan ve bu yolda sınıfına layık olmaya dikkat ettiğini fark ettik. Ülkemize LG’nin Q6 modeli LGM700Y koduyla gelmiş ve bu şekilde satışa sunulmuştur. Dış tararım dizaynı bakımından kullanmaya değer ve premium özelliklere sahip telefonun piyasa fiyatı ile eş değer olduğunu ve tutunabileceğini söyleyebiliriz.

Tasarım ve Boyutlar

Köşeden köşeye olarak adlandırılan ( Edge to Edge ) ekran tasarımı ile orta sınıf bir telefon modeli olarak piyasaya sunulmuştur. En boy olarak 18:9 oranı ile kullanıcılara tanıtıldığı andan itibaren yoğun ilgi ile karşı karşıya kalan Q6, LG’nin profesyonel mühendisleri tarafından bu telefonu 142.5 x 69.3 x 8.1 mm boyutlarına yerleştirmeyi başarmıştır. Dış görünüşe baktığımızda kavisli bir yapısı bulunan telefonda, kasa 7000 serisi alüminyumdan ve metalik çerçevelere sahip olacak şekilde üretilmiştir. Aynı zamanda H Beam teknolojisi ile üretilen kasa ABD standartlarında da aynı başarıyı sergilemeyi başarmıştır. 149 gram gelen telefon, ortalama telefon ağırlığına sahip olacak bir şekilde üretilmiştir.

Ekran Özellikleri

IPS LCD teknolojisine sahip ve 5.46 inçlik bir ekran ile karşımıza gelmektedir. 18:9 oranlık Full HD + FullVision geniş ekran potansiyeli ile artık video izleme keyfi ve oyun oynama heyecanı bir başka güzel olacaktır. Bunların yanında 2160 x 1080 p çözünürlüğünde olması ve 442 ppi piksel yoğunluğu bulunan telefonda kullanılmış olan teknoloji ile birlikte sahip olduğu teknik özelliklerini bir araya getirecek olursak, sınıfının üzerinde bir performans sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca ekran koruması olarak Gorilla Glass 3 kullanıldığını da ayrıca belirtmek gerekir. Piyasaya çıktığı fiyat bakımından ve tasarım, ekran açısından şu anlık rakibinin olmadığı teknoloji takipçileri tarafından söylenmektedir.

İşlemci – Ram – Depolama Özellikleri

İşlemci gücüne baktığımızda, Q6’ya Qualcomm’un 8 çekirdeğe sahip Snapdragon 435 işlemcisi güç vermektedir. İşlemcisine bağlı olarak telefonda Adreno 505 grafik yongası bulunmaktadır. 3 GB’lık bir Ram’de buna eşlik etmektedir ki gayet orta sınıf bir uyuma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok telefon markası çıkarttıkları modellerde hafıza limitini yüksek tutmaya çalışırken Q6 ‘da böyle bir durum görülmüyor: Bu yüzden depolama miktarında ise 32 GB’lık bir hafızanın yeterli olacağı düşünülmüş. Ancak diğer telefonlara nazaran ek kapasite arrtırabilmek için 32 GB ile sınırlandırılmayıp ayrıca micro SD kart ile de destek yapılmanın önü açılmıştır. Gayet orta sınıf kategorisine girebilecek düzeyde limit ve özellikler konulduğu görülmekte.

Kamera Özellikleri

Telefonun kamera sınıfına baktığımızda, arkada 13 MP ve önce 5 MP olmak üzere 2 kamer ile karşılaşıyoruz. Arka 13 MP ‘lik ana kamera f/2.2 ve 1/3 inç sensöre sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. 5 MP’ lik ön çekim kamerası ise f/2.2 ve 1/1.5 inç sensöre sahip bir kamera olma özelliğinin yanı sıra 10 derecelik geniş bir açı ile fotoğraf ekranına sığmayacak anları kaçırmamanızı sağlayacaktır. Ayrıca artık tüm telefonlarda bulunan yüz tanıma özelliği de bulunmaktadır. Kamera genel bazda standartlar çerçevesinde olduğu için ve telefon teknolojisinin usta yorumcuları tarafından, kamera özelliğinin fiyat aralığı rakiplerine göre oldukça çetin bir yarış içerisine gireceğinden şüphe olmayacağı yorumunu çıkartabiliriz.

Diğer Özellikleri

LG Q6 modelinde 3000 mAh kapasiteli bir batarya bulunmaktadır. Bu bataryanın sağladığı performans ile telefonu 6-7 saat gibi bir süre ile kesintisiz olarak kullanabilmenizin mümkün kılmaktadır. Telefon her ne kadar yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olsa da cihaz içerisindeki pil tasarruf modları sayesinde 1 günü rahatlıkla çıkartmanızı sağlayabiliyor. Cihaz micro USB 2.0 üzerinden şarj edilebilme özelliği bulunuyor ve hızlı şarj edilebilme gibi bir avantajı bulunmuyor. Son olarak tüm özelliklerine baktığımızda ise fiyat açısından, giriş seviyesi olarak tanımlayabileceğimiz ve yeni nesil işlemci kullanılmasına nazaran yine de orta sınıf olarak kategorilendirildiğini görüyoruz. Tasarım bakımından her ne kadar premium gözükse de bütçe dostu olmayı kendisine hedef biçtiğini yorumlamak yanlış olmaz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments