Android için En İyi Dosya Yöneticisi Uygulamaları

367

Android Dosya Yöneticisi Uygulamaları
Android işletim sisteminin standart dosya yöneticisini indirmeyenler için en çok indirilen dosya yöneticisi uygulamalarını hazırladık. Dosya yöneticisi uygulamaları sizlerin telefonları içerisindeki birbiri ardına dizilmiş dosya klasörlerinize hakim olmanızı sağlar. Aynı bilgisayar üzerinde, dosyalar arası geçiş yapabilmeniz ve dosyalar üzerindeki aktivitelerinizi nasıl yönetiyorsanız, bu uygulamalar ile de aynısını yapabilirsiniz. Telefon hafızası ile destekleyici ek hafıza kartınız arasında dosya geçişleri yapabilirsiniz. Taşıma ve kopyalama gibi işlemler yapabilirsiniz. Müzik dosyalarınıza erişebilir ve zil sesi gibi ayarlamalar yapabilirsiniz. Zip dosyayı oluşturabilir ve fazla yer kaplayan klasörlerinizi sıkıştırabilirsiniz. Aynı şekilde dağınık halde karmaşık olarak dağınık olan dosyalarınızı teker teker seçebilirsiniz, bunlara uygun bir tane klasör oluşturabilir ve oraya dosyalarınızı atabilirsiniz. Bilgisayarda yapabileceğiniz pek çok işlemi bu uygulama ile yapmak mümkün olacak.

Dosya Yöneticisi ( Flashlight+Clock )

Klasörlerinizi hizaya almak mı? Bu uygulama tam size göre. Arama sonuçlarında ilk sayfada yer alan bu uygulama ile klasörleriniz üzerindeki yetkiniz üst düzey olacak. Günlük hayatta daha çok kullanacağınız alanlardaki dosyaların erişimine yakın olacak ve onların yönetimini daha kolay yapacaksınız. Ana bellek ya da yardımcı bellek dosyalarını kolayca gruplandırabilecek ya da taşıma sıkıştırma gibi işlemleri kolaylıkla halledebileceksiniz. Yeni indirdiğiniz dosyaları kolaylıkla bulabilecek ve onlar üzerinde işlem kolaylığı sağlayabileceksiniz. Belgelerinizi istediğiniz gibi düzenleyebilecek ve gerektiği zamanlarda bu dosyalarınızı destekleyen depo alanları ile depolama yapabileceksiniz. Gerek pc ile gerek diğer uzaktan erişim alanları ile telefonunuz içerisindeki dosyalar üzerinden işlemlerinizi kolaylıkla da yapabilirsiniz.

Dosya Yöneticisi
Dosya Yöneticisi
Developer: File Manager Plus
Price: Free

GM Dosyalar

GM dosyalar uygulaması dosyalarınızla işlem yapma kolaylığı sunmaktadır. Sadece belgeler yada klasörler değil fotoğraflar, videolar yani galeri ile ilgili de fotoğraf görüntüleme aktarma gibi ya da video izleme taşıma gibi özellikleri de sizlere sunar. Telefon ya da kullanacağınız SD Kart arasında dosya geçişini sağlar. Bu sayede dolan hafızanızı tazeleyebilir ve yeni boş alanlar yaratabilirsiniz. Depolama problemi olanlar için ise zip dosyası olarak tanımlayabileceğimiz şekilde klasörlerinizi sıkıştırabilirsiniz. Bu sayede hafızanızda daha çok alan açılabilir. Dosya analiz aracı diye bahsedilen bir özellik ile de kullanılmayan dosyalarınız için önlemler alabilir ve gerekirse silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak birbirinden farklı 7 arayüz seçeneği ile keyfinize göre tasarım seçebilirsiniz.

Dosya Yöneticisi
Dosya Yöneticisi
Developer: Unknown
Price: To be announced

Dosya Yöneticisi ( ZenUI )

Her dosya yöneticisinin yaptığı işlevlerin aynısı, bir farklı uygulama olarak karşınızda. Temel dosya işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kopyala, yapıştır, kes, taşı, Sıkıştır, ilet, paylaş tarzında daha sayamayacağımız işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Uygulama içerisinde karşınıza çıkan ekranda fotoğraflarınızı, müziklerinizi, videolarınızı, dosyalarınızı ve indirilen klasörleri tek tuşla görebilirsiniz. Tek tek klasörler arasından bulmak yerine bu kısayollarla işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca ram temizleme programları gibi burada da dosyalarınızın kapladıkları hafızaları da ayrıntılı olarak gözlemleyebilirsiniz. Eğer ki hafıza kartınız kısıtlı alan sinyali veriyorsa, bu uygulama üzerinden hangi alanların temizlemeye ihtiyaç duyduğunu bulabilir ve ona göre önlemleri baştan alabilirsiniz. Gayet basit ve anlaşılır kullanıma sahip olmasından dolayı sorunsuz kullanabilirsiniz.

Dosya Yöneticisi ( ES File Manager )

Devamlı güncel kalabilen ve dosya kontrollerinizi kolaylıkla yapabileceğiniz güzel bir uygulama. Erişim kolaylığı ve düşük dosya boyutu ile kullanıma uygun, gayet basit ve anlaşılır bir uygulamadır. Birden çok dil seçeneği ile pek çok kişiye hitap edebilen ve oldukça çok kullanıcı tarafından telefonlara indirilebilen +4 puana sahiptir. Her dosya yöneticisi programında olan standart özellikleri ile her türlü klasör işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, gerek telefon içerisinde gerek uzaktan erişim ile kullanabileceğiniz bu uygulama sizlerin memnuniyetini karşılayacak bir potansiyeldedir. Telefon dışında dosya paylaşımı ve Google Drive gibi depolama yetkisine sahip olabileceğiniz, gerektiğinde dosyalarınızı güvenle saklayabileceğiniz ve aynı zamanda gereksiz yer işgal eden klasörlerin tespitini yapabileceksiniz.

ES Dosya Yöneticisi
ES Dosya Yöneticisi
Developer: ES Global
Price: Free

Basit Dosya Yöneticisi
Uygulamanın da isminden anlaşılacağı gibi oldukça basit bir programdır. Klasörlerinizi istediğiniz gibi düzenleyebilir hatta bilgisayar üzerinden de telefonunuza erişim sağlayarak uzaktan kontrol edebilirsiniz. Diğer uygulamalarda olabileceği gibi uygulama içerisindeki gereksiz reklamlara yer vermeksizin sıkılmadan ve rahat bir kullanıma izin vermektedir. Temel dosya işlemlerinizi bu uygulamalar sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Telefonlarda özellikle en son gelişmiş telefonların video ve fotoğraf boyutlarının yüksek olması hafıza yetersizliğine yol açabilir. Depolama alanlarınız ile ilgili kırmızı sinyal alırsanız, uygulama içerisinde hangi klasörlerin ne kadar yer kapladığını öğrenebilirsiniz. Bunun için ek yer açabilir ya da dosyalarınızı sıkıştırarak yeni ek yerler açabilirsiniz. Ayrıca depolama ve paylaşım hizmetleri ile dosyalarınızı aktarma yapabilirsiniz.

Basit Dosya Yöneticisi
Basit Dosya Yöneticisi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments