IMEI Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Demek

66275
IMEI Sorgulama Kayıt Bulunamadı

IMEI Sorgulama Nedir
Her cep telefonuna ait eşsiz üretimi sırasında verilen genelde nokia ve samsung cihazlar için 35 ile başlayan 14 haneli olmak üzere cihaza yazılan bir numara vardır.Bu numara ile cihazın hani model ve markaya kayıt olduğunu gösteren bir numaradır.”International Mobile Equipment Identity”nin (“Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği”) kısaltılmış hali olan IMEI kodunu telefonunuzun kutusunda ve garanti belgelerinizde görebilirsiniz.
14 haneli olan bu sayı cihazın iemi kodu 2 haneli bir SV koduyla 16 onalık hanye çıkabilir.Bu numaralar sayesinde birçok soruna karşı engele olabilirsiniz.Eğer çalınma cihaz çalınır ise bu numarayı gereken mercilere başvurarak işlem yaptırabilirsiniz.

IMEI Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Demek
IMEI Sorgulama yaptığınız zaman karşınıza aşağıdaki görselde olduğu gibi Kayıt Bulunamadı ibaresi çıkabilir. Bu genelde eski model cihazlarda daha çok karşınıza gelebilir.. Bu cihazlarda düşmeden yada farklı bir sebepten dolayı imei numarası kaybolabilir ve cihaza hattınızı taksanız bile sim kartınızı okumayacaktır yani şebeke çekmeyecektir. Bu gibi durumlar için ilk olarak cihazın faturası ile birlikte satın aldığınız yere başvuru yapılması ve işlem yapılması gerekmektedir.

IMEI Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Demek

Diğer bir durum ise teknik servis yardımı alarak işlem yaptırabilirsiniz. Tabi bu işlemi size önermiyoruz son zamanlarda olan olaylar yüzünden başınız derde girebilir ve sorun yaşayabilirsiniz.

Bu tarz olayları yaşamamak istiyorsanız genel olarak ilk yapacağınız işlem faturalı cihaz satın almanız olacaktır ve güvenilir yerlerden cihaz satın almalısınız.. Eğer faturasız ve kaçak cihaz satın alırsanız bu kapanmaları çok fazla yaşayabilirsiniz. Diğer bir durum ise 2. el cihaz satın alırken bu tarz durumları imei sorgulama sitesi olarak e-devlet üzerinden sorgu yaptırmanız ve o şekilde cihazı satın almalısınız. Tabi bu işlemleri mutlaka cihazı satın alacağınız kişinin kimliğini ve bir belge karşılığında satın almanızda fayda var..

Subscribe
Bildir
guest

7 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
murat

selamlar konu hortlayacak sanırım bende mi 11 t seri var yurtdısı olarak aldım herhangi bir kaydı fln yapılmadı ayrıca 8.9 aydır kullanıyorum tek hatta ve cihazınız kapanacak gibi bir mesaj bile gelmedi bana ben mi şanslıyım yoksa 🙂

Devran

Bende de aynı şey oldu

Screenshot_20211120-115129_Chrome.jpg
Devran

Imei kaydı kaç tl

Kadir

Benim telefonum Xiaomi redmi 5 plus 64/4 bana yasal uyarı mesajı gelmişti ama mesajdaki imei numarası ile telefonun imei numarası farklı idi sorduğum telefoncularda eski telefonuma geldiği söylendi ve şuan telefonum şebekeye bağlanmıyor yardımcı olur musunuz?

mahmut han

6plus kayıt bulunamadı dıyor ama hat okuyor sorunsuz calısıyor problem daha sonra olurmu bana aceba

Melis

Benim de böyle acaba bi sıkıntı yaşadınız mı

Enes

Aynen bende de oyle not5 lutfen geri donus yapin