Gopro HERO5 Session Özellikleri

140

Gopro HERO5 Session Özellikleri
Gopro HERO serisinde 2015 yılında Gopro HERO 4 çıktığında herkes ilk etapta kameranın boyutunun kullanılabilir olmasından dolayı bu cihaza akın etmişti.  Kameranın boyutunun kullanılabilir olması ayrıca kolay olması insan kitlesini bu tercihe itmişti. Lakin daha sonrasında fark edildiği üzere görüntü kalitesi bakımından pek te ihtiyaçları karşılayan bir kamera olmadığı fark edildi.

Gopro HERO5 Session ile daha önce çıkarttıkları modeller üzerinden kendini tekrar ayağa kaldırabilmiş gözüküyor. Son zamanların en iyi video çekme kalitelerinden birini kendi bünyesine aldıktan sonra sınıfında kendini üst sıralara aldırmayı başarıyor. 1080p 90 fps, 2k 60 fps ve 4k 30 fps kayıtları ile bir fark yaratacak gibi duruyor bu sezon.

Su geçirmezlik özelliği artık pek çok cihazda olmazsa olmaz bir özellik taşıyor. Hele ki bu cihaz kameralar ise artık daha yüksek bir performans bekleniyor. Gopro HERO5 Session önceki modelleri gibi bu modelinde de 10 metreye kadar su geçirmezlik özelliğini koruyor. 10 MP boyutlarında fotoğraf çekebilen bir özelliğe sahip olan kameranın en büyük kendini fark ettirecek özelliklerinden biri ise ses komut sistemi ve elektronik dengele sistemi olması. Cihazlar arası Wi-fi ve bluetooth gibi aktarım özelliğine sahip olan kamerada yeni gelen bir diğer özellik ise rüzgar sesini azaltma ve tek buton kontrol sistemi. Özellikle hız tutkunlarında rüzgar sesi oldukça kötü bir performansa neden olabilecek iken bu geliştirmeler gerçekten taktire şayan niteliğinde.

Bu alanda cihaz sahibi olan DJI ve Sony’nin sahip olduğu aksiyon kameraları son zamanlarda ileri derecede ataklar yaptığında GoPro’nun dengesi biraz sarsılmışa benziyordu. Ancak geliştirilen ve piyasaya sürülen bu yeni cihazlarla birlikte tekrardan liderliğe oynayacak gibi gözüküyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments