Macbook Bilgisayarda Dns Adresi Değiştirme

651

Macbook Bilgisayarda Dns Adresi Değiştirme
Son zamanlarda en çok yaşanan internet sorunlarının başında internetin yavaşlaması yada yasaklanan internet siteleri olarak gösterebiliriz. Sadece zararlı siteler değil bazen kanunlar gereği işimize yarayan sitelerinde kapandığını görebiliriz ve karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlar için çeşitli yöntemleri kullanarak yasaklanan sitelere girebilir ve kullanabiliriz. Bu yöntemler VPN dediğimiz programlar yada konumuzda olduğu gibi bilgisayar üzerinde programsız olarak yapılabilen DNS ayarları üzerinden değiştirebilir ve istediğimiz yapabiliriz. Tabi son zamanlarda DNS adreslerininde yasaklandığını görüyoruz ama yeni DNS adresleri açılıyor ve girişler yapılabiliyor. Bu konumuzda Mac OS yüklü cihazlarda yani Macbook bilgisayarda DNS adresi nasıl nasıl değiştirilir onu anlatmak istiyoruz.

Macbook DNS Değiştirme

Macbook ve Macbook Air vb. bilgisayarda DNS adresi değiştirmek istiyorsanız ilk olarak ister Dock bölümünden istersenizde arama bölümünden Sistem Tercihleri ve daha sonra Ağ bölümüne giriniz. Daha sonra ise karşınıza gelen bölümden ise

İleri düzey bölümüne gelikten sonra ise karşınıza gelen diğer bölümde DNS ekleme ayarlarını göreceksiniz. Yukarıda yazan DNS bölümünden ve artık işareti ile yeni eklemek istediğiniz DNS adreslerini yazabilirsiniz.


Eklediğiniz DNS adreslerinden sonra ise önbellek temizliği yapabilirsiniz. Önbellek temizliği için ise aşağıda vereceğimiz komut satırlarını yazarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
Başlat > Çalıştır > ipconfig -flushdns > ENTER
Başlat > Çalıştır > ipconfig -release > ENTER
Başlat > Çalıştır > ipconfig -renew > ENTER
Burada yazdığımız yada kullandığımız DNS adresleri dışında birçok DNS adresine internet üzerinden ulaşabilir ve ekleyebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments