Google Play Store Güncelleme Nasıl Yapılır

441

Play Store Nedir?
Play store, android tabanlı telefonların internet üzerinden çeşitli uygulama ya da oyun indirdikleri bir market platformudur. Bilgisayar üzerinden yapabileceğiniz ya da çalışabileceğiniz programlar zincirini, bu telefonların marketleri aracılığı ile indirebilir ve aynı işlevleri telefonlarınız üzerinden yapabilirsiniz.

Play Store Ne İşe Yarar ve Neden İndirmeli ve Güncellemeliyiz?

Kullandığımız telefonlar belli bir yazılımsal çerçeve içerisinde bizlere sunulmaktadır. Telefonun içerisinde kendine özgü bazı programlar bulunmaktadır. Ancak bu programlar sıfır bir halde kendi sistemini çalıştırmak üzere ve bulunması gereken en temel bileşenleri barındırır. Sizin ayrıca telefonu kullanabilmeniz için en basitinden bir tane tarayıcınızın olması gerekir. Belli başlı tarayıcılar en başta sizin telefon hafızanızda bulunabilir. Ancak daha farklı bir tarayıcı kullanıyorsanız bunu sizin kendinizin yüklemedi gerekmektedir.

Kullandığınız cihazlar size fabrikadan çıktığı gibi ve olabildiğince sade halde gelecektir. Siz kendi kullanım tercihinize göre telefonunuzu şekillendirebilirsiniz. Bunu da herkesin güvenle kullanabilmesi için oluşturulan play store aracılığı ile yapabilirsiniz. Play store, sadece telefonlarda kullanılması üzerine oluşturulan tüm uygulamaların merkezidir. Bu market içerisine girdiğinizde aklınıza gelebilecek tüm kategorilerde programlar ve oyunlar bulunacaktır. Siz buradan dilediğinizi araştırabilir ve istediğiniz bir uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulamalar içerisinde hepsi ücretsiz olarak bulunmamaktadır. Bazı uygulamaların ücreti bulunmaktadır. Bunu da Google play store üyeliğiniz üzerinden ödeme yaparak uygulamayı satın alabilirsiniz.

Google Play Store Güncellemesini ise var olan ve telefonunuzda yüklü olan uygulamaların geliştirilmiş yazılımlarını yüklemek amacı ile yaparız. Her uygulama illa ki ilk yapımından sonrasına doğru eksikleriyle ya da kullanıcıların istekleri doğrultusunda üzerine yeni eklentiler yapılarak geliştirilmektedir. Tabi bu güncellemeler sizlerin telefon hafızasına her seferinde biraz daha yük olacaktır. Yalnız siz kullanıcıların daha çok özellikli ve son derece güncel bir şekilde kullanabilmesi için bu güncellemeler de son derece önemli olacaktır. Uygulama içerisinde bulunan hatalar giderilecek ya da daha gelişmiş seçenekleri ile sizlerin karşısına gelecektir.
Google Play Store Güncellemesini yapmak için telefonunuzda uygulama ayarlarında bu seçeneği işaretlemeniz gerekecektir. Bu sayede ister elle isterseniz de otomatik olarak uygulamalarınız güncellenmiş olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments