Kaan N2 Teknik Özellikleri

352

Kaan N2 Teknik Özellikleri
Henüz piyasaya çıkmayan ve özellikleri belli olan yerli üretim olarak karşımıza gelen akıllı telefonlardan biriside Kaan N2 modelidir. Diğer cihazlara göre özellikleri ve fiyatı olarak kendini belli eden bir cihaz diyebiliriz. Genel olarak bu özelliklere sahip diğer büyük firmalarda daha yüksek fiyatlara satılan bu cihazlarda görülen özellikleri görebiliyorsunuz. Buradaki durum marka algısı ve kaliteli malzeme kullanan diğer büyük firmaların karşısında işinin bir hayli zor olacağı görülüyor. Özellikle marka algısının Kaan için pek görülmediği ve satış rakamlarının General Mobile kadar satılmadığı ile sorunlar yaşayabiliyor.

Ekran özelliklerinde 5.7 İnç ekran boyutu ve 720×1440 (HD+) Pixel çözünürlüğü IPS LCD bir ekrana sahip. Bu diğer cihazlar yani ülkemizde yüksek satış rakamları yakalayan çoğu cihazda görülen bir ekran boyutudur. Son olarak ise General Mobile GM8 modelinde de bu ekranı görebilirsiniz.

Batarya Özellikleri ise büyük bir bataryası olan 3000 mAh bir bataryaya sahip.. Genel olarak artık tüm cihazlarda 3000 mAh batarya ile karşımıza geliyor. Verilen özellikler için ideal batarya gücüde bu ve üzerinde olmasında fayda var… Bu batarya sayesinde 400 saat bekleme süresi ve 15 saat konuşma süresi ile karşımıza geliyor. Tabi bu durum kullanıcıların cihazı kullanım süresine görede değişmektedir.

Kamera olarak ise 13 MP ve 8 MP arka ve ön kameraları mevcut.. Bu kameralarda ise video çözünürlüğü olarak 1080p (Full HD) ve 30 fps olarak çekim yapabiliyor. Diğer özellikleri ise Hızlı Odaklama, Phase Detect Auto-Focus (PDAF)HızlıOdaklama,Panorama,HDR,Otomatik odaklama,Coğrafi konum etiketleme gibi özellikleride bulunuyor..

Yonga seti ve işlemci olarak Kaan N2 MediaTek MT6750T ve Quad-core 1.5 GHz ARM Cortex-A53 işlemcisini kullanıyor. 8 Çekirdeki ARMv8-A (64-bit) bir işlemcisi olan cihazın yardımcı işlemci olarak Quad-core 1.0 GHz ARM Cortex-A53 eşlik ediyor. Grafik işlemcisi olarak Mali-T860 MP2 ve 650 Mhz versiyonunu kullanan Kaan N2 3 GB ram’e sahip. Dahili depolama olarak 32 GB depolama alanı var ve harici olarak hafıza kartı takabilir ve depolama alanı olarak genişletilebilir.

Genel olarak bildiğiniz gibi Apple cihazların dışında neredeyse tüm cihazlar Android işletim sistemini kullanıyor. Kaan N2 modelinde ise Android 7.0 (Nougat) sürümü ile karşımıza geliyor. Yeni bir cihaz olduğu için büyük ihtimal Android Oreo 8.0 güncellemesinide alması bekleniyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments