Zhiyun Smooth Q Gimbal İnceleme

244

Zhiyun Smooth Q Gimbal İnceleme
Son zamanlarda fotoğraf ve video çeken kullanıcıların en çok kullandığı ekipmanların arasında el Gimbal araçları popüler hale geldi. Film ve özellikle aksiyon filmlerinde koşma ve hareketli sahnelerde çekilen videolarda izleyiciler bilmesede bu araçlar çok fazla kullanılmaktadır. Büyük kamera ve büyük işlerde bu ürün neredeyse hayat kurtarabilir ve çektiğiniz videoların ve fotoğrafların daha başarılı olmasını sağlar.. Peki Gimbal nedir ve nasıl kullanılır onu görelim..
Gimbal Nedir
Video kayıtlarında yaşanan en büyük sorun olan titremenin önüne geçmek için kullanılan ve Gimbal adı verilen cihazlar nisbeten makul fiyatlara akıcı videolar çekmenize yardımcı oluyor.
Kelime anlamına baktığımızda Gimbal ‘dengeleme halkası’ ya da ‘Yalpa’ anlamına geliyor. Gimbal adı verilen ürünler ise üzerinde 2 ya da 3 adet motor bulunan ve titreşimi engelleme ya da yok etmeyi hedefleyen cihazlardır. Üzerlerine yerleştirilen video kayıt yapabilen cihazlardaki taşımadan kaynaklanan sarsıntıyı minimize etmeye yarayan bu cihazların temel mantığı titreşim yönünün aksine hareket sağlamalarıdır.
Bu aksi yönde hareket Gimbal’ın üzerinde bulunan algılayıcılar sayesinde üretilir. Hareket yönünü hisseden algılayıcı, Gimbal’ın üzerinde bulunan motorlara ters yönde hareket etmeleri talimatını gönderir. Bu hareketin sağlanması için bütün Gimbal modellerinin üzerinde pil bulunur. Çünkü mekanik olarak yapılan bu işlem için ek güce ihtiyaç vardır.

Zhiyun Smooth Q Gimbal modelinde 3 farklı kullanım moduyla kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunlar cihazda buluna tek tuş üzerinden kontrol edebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanıma başlayabilmek için ilk olarak Gimbala takmış olduğunuz cihazı kalibre etmeniz gerekmektedir. Bu işlemi cihaz üzerinde bulunan çevirme ayarları üzerinden yani fiziksel olarak yapabilirsiniz.
1- Bu ayarlardan birisi takip modu ile nereye çevirirseniz çevirin kolayca hızlı dönseniz bile devam edecektir.. Bu dönmez sırasında videonuzda ani geçiş olmayacak ve düzgün bir çekim sağlayabilirsiniz.
2- Diğer mode ise selfie modu ile kendinizi çekebilir ve özellikle vlog çekeneler gayet mantıklı bir ürün olacaktır. Ses sorunu için ise farklı bir ses kayıt cihaz üzerinden birleştirme yaparak iyi videolar alabilirsiniz.
3- Diğer bir modu ise takip modu karşınız bir nesne koyunuz ve siz o nesneyi seçtiğiniz zaman seçim yaptığınız bölüm hareket etse bile gimbal onu takip edecektir.
Diğer güzell özelliklerinden biriside yüksek bir bataryası olması ve aynı zamanda usb kablo ile telefonunuzuda şarj edebilmeniz olacaktır. Zhiyun Smooth Q Gimbal ile yaklaşık olarak 12 saat bir ömrü bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments