Samsung Galaxy Note 9 Yazılım Güncelleme

348

Samsung Galaxy Note 9 Yazılım Güncelleme
Android işletim sistemlerinde firmalar tarafından belirli güncelleme paketleri yayınlanmaktadır. Bu güncellemeler ile cihazlar daha stabil çalışabilir ve kullanıcıları ile buluşturulur. Yazılım güncelleme işi ise kullanıcılar tarafından telefonlarından internet bağlantısı ile yapılabilmektedir. Android işletim sistemlerinde ise bu işlem basit ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Yeni bir akıllı telefona sahipseniz genel olarak android 7.0, Android 8.0 ve android 9.0 yani android Pie güncellemesi yayınlanmaktadır. Bu güncellemeler ise marka ve modellere belirli bir sırayla gönderilmektedir.

Peki cihazınıza için android güncellemesini nasıl yapabilirsiniz yada hangi bölümden yapılabilir onları görelim..

Güncelleme yapmadan önce cihaz üzerinde bazı ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.
– İlk olarak cihaz üzerinde bulunan bilgilerinizi mutlaka yedekleyeniz. Yedekleme işlemini ister bir program yardımıyla, isterseniz de data kablonuz ile bilgisayar üzerinde bağlantısı ile yapabilirsiniz.
– Diğer bir durum ise cihazınızın şarj durumunun mutlaka yüzde 50 ve üzeri olmasına dikkat ediniz.
– Cihaz güncelleme sırasında hiçbir şekilde tuşlarına basmayınız yada bataryasını çıkarmaya çalışmayınız.
– Güncelleme işlemi için mutlaka Wifi bağlantısı kullanınız. Gsm operatörünüz üzerinden internet bağlantınız bu gibi durumlarda hızlı bitecektir ve paketinizde internet bitecektir.
– Cihaz üzerinde bulunan depolama alanınız mutlaka kontrol ediniz. Yeteri kadar bir depolama olmayabilir ve güncelleme işlemi tam anlamıyla olmayacaktır ve sorun yaşayabilirsiniz. Tabi haliyle cihaz içerisinde bilgilerinizi yedeklemediyseniz kaybolabilir.

Güncelleme işlemini Ayarlar >> Cihaz Hakkında >> Yazılım Güncelleme bölümünden internet bağlantısı ile yapabilirsiniz. Yedekleme işlemi internet bağlantınız ile yapıldığı için hızlı bir bağlantıya sahipseniz hızlı bitecektir..

Not : Cihaz güncelleme sırasında hiçbir şekilde tuşlarına basmayınız yada bataryasını çıkarmaya çalışmayınız ve cihaz üzerinde bulunan bilgilerinizi mutlaka yedekleyeniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments