Xiaomi Mi 9 Teknik Özellikleri

167

Xiaomi Mi 9 Teknik Özellikleri
Xiaomi Mi 9 piyasaya sürülmesiyle beraber, uygun fiyatıyla ve yüksek donanım özellikleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Hemen hemen her bütçe için uygun olan ve yüksek performans garantisi veren telefon çok satacakmış gibi duruyor.
 

Teknik Özellikleri
Ekran Boyutu6.3 İnç
Dahili Depolama128 GB
Yonga Seti – ChipsetQualcomm Snapdragon 855 (SDM855)
Ana İşlemciSingle-core 2.84 GHz Kryo 485
Ram Bellek6-8 GB
Ön Kamera16 MP + 12 MP, 1080P Video, 30 Fps
Arka Kamera48 MP + 16 MP + 12 MP, 2160p (Ultra HD) 4K, 60 Fps
Batarya3300 mAh


Neler Vaat Ediyor?

Xioami Mi 8’in ardında Mi 9 ile karşımıza çıkan teknoloji devi, daha şimdiden fiyat-performans nedeniyle beğenileri toplamaya başladı. Çentikli ekranı ve göz alıcı tasarımıyla ön plana çıkan Mi 9hem kamerasıyla hem de performansıyla oldukça kaliteli bir yapıya sahip.

Göz Alıcı Tasarım, Üstün Özellikler
Mi 9, Mi 8’den farklı olarak tasarımında su damlası çentiğiyle ön plana çıkmıştır. Yeni teknoloji ile gelişen bu tasarım günümüzün en gözde tasarımlarından biri olarak piyasada yerini alıyor. Bu projesinde ekrana gömülü kamera sistemlerini tercih etmeyen teknoloji devi, su damlası çentiği vasıtasıyla kullanıcılarına %90.7’lik bir ekran-kasa oranı sunarak kasanın neredeyse tamamının ekran olmasını sağlamıştır. Bu tasarımıyla Xioami, önceki modellere oranla daha yüksek bir ekran-kasa oranı kullanmıştır.

Ön panelin yanı sıra arka panel tasarımıyla da dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bu bağlamda gradyan yani geçişli renk kullanmayı tercih eden Xioami, arka panelin tasarımıyla da beğenileri toplamayı başarıyor. Kavisli bir yapı kullanarak kullanıcıların tutuş ergonomisini de etkilemeyi başaran Xioami, bu bağlamda da müthiş bir başarıya imza atmıştır.

Yüksek Donanım Özellikleri
Qualcomm’un en üstün işlemcisi olarak görülen Snapdragon 855, Xiaomi Mi 9 serisinde kullanılmıştır. Bu işlemci sayesinde yüksek performanslar alınarak kasma gibi sorunların ortadan kalkmıştır.

6 GB ve 8 GB ram olmak üzere iki farklı tercih seçeneği sunan Xioami, bu telefonlarda 128 GB dahili hafızaya yer vermiştir. Ayrıca hızlı şarj teknolojisiyle çalışmakta olan 3300 mAh batarya ile pil ömrü ve performans yükseltilmiştir. Mi 9’da, yapay zeka teknolojisiyle çalışan Game Turbo özelliğinin bulunması, oyunlara göre işlemcinin performansını artırarak daha iyi oyun deneyimleri sunmayı başarıyor.

Gerçeksi Ekran Tasarımı
Tasarım konusunda değişikliğe gidildiğini ve su damlası çentiğine yer verildiğini belirtmiştir. Bu tasarım sayesinde Xioami’nin diğer modellerine oranla alt çerçeve kısmı yaklaşık 3,6 mm kalınlığa kadar inceltilmiştir.
Yüksek miktarda ekran-kasa oranına sahip olan Mi 9, 6.39 inç ekran büyüklüğüne ve  full HD+, AMOLED ekrana sahiptir. Bunun yanı sıra 103.8 NTSC geniş renk gamı ve 600 nit parlaklık özellikleri de sunulmaktadır.

Gorilla Glass 6 teknolojisi ile korunan ekran, HDR10 teknolojisine de destek veriyor. Ayrıca ekranda oyun oynamayı sevenler için oyun modu, gece ışığından etkilenenler için de gece modu mevcuttur. Bu özelliklerin yanı sıra parmak izi okuyucu da bu ekranın içinde gizlidir.

Kamerada Dev Çözünürlük
Xioami Mi 9 üzerinde bulunan ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğünde olup, f/1.75 diyaframa sahiptir. Bu denli yüksek bir çözünürlükle kaliteli çekimler yapamamak zor diyebiliriz. Ana kameranın bir diğer özelliği de 4 kareyi bir araya getirebilmesidir. Bu sayede fotoğraflarda daha fazla ayrıntıya yer verilebiliyor. Ana kameranın yanı sıra 1 adet f/2.2 diyaframa sahip 12 megapiksel telefoto kamerası, f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş açı özellikli 16 megapiksel kamera sensörü bulunmakta. 117 derecelik geniş açıya sahip 3 kamerası bulunan Mi 9, kamerasında PDAF ve CDAF özelliklerine de yer vermiştir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra kullanılan özelliklerle Xioami, fotoğraf çekimi konusunda oldukça iddialı.


Ön kamerası 20 megapiksel çözünürlüğüne sahip olan Mi 9’la olağanüstü öz çekimler yapmak mümkün.
Bunların dışında daha birçok özellik bulunduran Xioami Mi 9 için amiral gemisi dememiz de mümkün.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments