Samsung Galaxy M20 Teknik Özellikleri

450

Samsung Galaxy M20 Teknik Özellikleri
Samsung 2019 yılında M20 modelli telefonu kullanıcılarına sunmuştur. Orta segment kullanıcıları için piyasaya sürdüğü telefonun özellikleri de dikkat çekmektedir. Galaxy M serisi adı altında orta segment kullanıcıları için yeni telefonlar piyasaya süren Samsung, Galaxy M10’dan sonra M20’yi de piyasaya sürmüştür. Galaxy M10’a göre daha iyi özelliklere sahip olan M20, M10’a oranla daha çok satış yapacak gibi duruyor. Tasarımıyla ive özellikleriyle ön plana çıkmayı başaran M20’nin Türkiye’deki satış fiyatı 1.799 TL olarak belirlenmiştir. Türkiye standartlarına göre belirlenen bu fiyat kullanıcıları fazla zorlamayacak cinsten.

Exynos 7904, Samsung tarafından geliştirilmiş, 8 çekirdekli bir işlemcidir. M20’lede kullanılan bu işlemci üstün performans için birebir diyebiliriz. M20 3 gb ram seçeneğiyle karşımıza çıktığı gibi, bu ram seçeneğine 32 GB’lık dahili hafıza eşlik etmektedir.

Infınity-V ekran tasarımını kullanan M20’nin, %90’lık bir ekran-kasa oranına sahip olduğu görülmektedir. Bu oranda telefonda göz alıcı bir görünüş oluşturmayı başarmaktadır.

6.3 inçlik full HD+ ekran özelliği ile piyasaya sunulan telefonda çift ana kamera kullanımına da izin veriliyor. Çift ana kamera ile harika çekimler yapmaya da olanak sağlıyor.

13 MP f/1.9 ve 5 MP f/2.2 çift ana kamerası bulunduğu gibi, 5 MP olan kamerasının ultra geniş açılı kamera sensörü en dikkat çeken özelliğidir. Bahsedilen lens 120 derecelik görüş açısıyla ön plana çıkıyor. Bu lens insan gözüne benzeyen yapısıyla çok tutulacak gibi duruyor.

Teknik Özellikleri 
İşlemciSamsung Exynos 7 Series 7904
Dahili Depolama32 – 64 GB
Kamera13 MP f/1.9 ve 5 MP f/2.2 + 5 MP
Ekran Boyutu6.3 İnç
Batarya5000 mAh
Ram Bellek3-4 GB
İşletim  SistemiAndroid
Fiyatı1600-1800 TL

 

Orta segment kullanıcılar için tasarlanmış olan bu telefonla Samsung, ön kamerada 8 megapiksel ve f/2.0’lık diyaframıyla kaliteyi görmeyi sağlamaktadır.

Tüm bu özellikler bir kenara bırakılacak olursa, M20’nin en dikkat çekici özelliği ise 5000 mAh bataryasıdır. Performans ve bataryası ile ön plana çıkan telefonun batarya kullanım süresi de oldukça uzun gibi duruyor.

 

Cihazın diğer özellikleri Samsung’un son zamanlarda çıkardığı cihazların özellikleriyle doğru orantılıdır. Orta segment kullanıcıların kullanabileceği telefonlar arasında Samsung M20 önemli bir yere sahiptir. Gerek fiyatı, gerekse özellikleriyle kullanıcılarına ödediği miktara göre fazlasıyla iyi deneyimler sunmaya olanak sağlayan  Samsung, gerek tasarımıyla, gerekse özellikleriyle M20’yi oldukça fazla satacakmış gibi duruyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments