Türk Telekom Bir Hattan Hattıma Lira Yükleyebilir miyim?

230

Ülkemizin öncü Gsm operatörlerinden ve internet sağlayıcısı olan Türk Telekom kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor.. Eğer sizde bir Türk Telekom kullanıcısıysanız hattınız üzerinden ister kendi hattınıza, istersenizde farklı bir Türk Telekom numarasına TL gönderme yapabilirsiniz. Tabi şunu belirtmek isteriz ki Türk Telekom operatörünüzden farklı bir operatör TL Transfer edilemez. 

Peki TL gönderme yada TL Transfer nasıl yapılır onu görelim.. TL isteme gibi bir şansını var yani farklı bir hattan TL İsteme işlemi yapabilir ve karşı taraf bunu kabul ederse TL talebiniz onaylanabilir. Bu işlem için
9235 aranabilir ya da kısa mesajda Lira istenilen numara yazılır bir boşluk bırakılır istenilen lira miktarı yazılır ve 9233’e gönderilir.
Örnek: 555 *** *** *** 10
Not:
Lira istediğiniz kişiye talebiniz iletilir. Karşı taraf isteğinizi kabul ederse lira hattınıza yüklenir. *Sadece faturasız hat sahibi aboneler lira isteyebilir.



TL gönderme işlemi ise biraz daha farklı olarak yapılmaktadır. 

Lira göndermek için:

9235 aranabilir ya da lira göndermek için kısa mesajla lira göndermek istediğiniz numara yazılır bir boşluk bırakılır istenilen lira miktarı yazılır ve 9235’e gönderilir.

Örnek: 555 *** *** *** 10

Size bir onay mesajı gelir, bu mesajı E yazarak cevaplarsanız lira gönderimi gerçekleşir. (Gerekli koşulların sağlanması durumunda.) Eğer size gelen onay mesajına 30 dakika içinde cevap vermezseniz gönderme işleminiz süre aşımına uğrar.Ayrıca Online İşlemler aracılığıyla da Lira isteyebilir ve gönderebilirsiniz​​​​​​.

 
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments