Çift Ön Kameralı Akıllı Telefonlar

97

Çift Ön Kameralı Akıllı Telefonlar
Son zamanlarda çıkan telefon modelleri kullanıcıları büyülemeyi başarabiliyor. Fakat en çok ön plana çıkan özellik genelde kamera oluyor. Günümüz teknolojisiyle üretilen telefonlarda, genelde çift arka kameraya yer veriliyor. Hatta bazı modeller 3 arka kameraya bile yer verebiliyor. Fazla kamera olması, telefoto, derinlik algılama gibi özellikleri de yanında getiriyor. Çift arka kameralı telefonların yanı sıra, çift ön kameralı telefonlar da çıkmaya başladı. Günümüzde tek kamera kullanımı artık bir şey ifade etmiyor diyebiliriz. Kullanıcıların telefonlarda özellikle kameralara dikkat etmesi, teknoloji devlerini harekete geçirmiş durumda. Markalar, yeni çıkardığı telefonlarda kamera özelliklerini olabildiğince iyi tutmaya çalışıyor. Bu durum da farklı seçeneklerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Çift ön kameranın bulunması, daha net çekimler yaptığı gibi, daha iyi sonuçlar da ortaya koymayı sağlıyor. Günümüz teknolojisinde profesyonel fotoğraf makinesinden farksız hale gelen telefonlar, artık daha çok satış yapmaya başladı. Biz de çift ön kameraya yer veren akıllı telefonları sizler için bir araya topladık. Telefonlarında çift ön kamera bulunmasını isteyen kullanıcılar bu telefonları inceleyebilirler.

Huawei Mate 20 Lite

Huawei, çıkardığı modellerle kullanıcıların beğenisini toplayabilmekte. Mate 20 Lite telefonunda çift ön ve arka kameraya yer veren Huawei, mükemmel bir model üretmeyi başarmış. Ana kamerası 24 megapiksel olan çift ön kamerasıyla mükemmel öz çekimler yapmayı başarabiliyorken, 24 ve 2 megapiksellik çift arka kamerasıyla da kullanıcıları büyülemeyi başarıyor. Huawei bu cihazında 64 GB dahili hafıza, 4 GB ram ve 3750 mAh bataryaya da yer vermiş. Ayrıca bataryası hızlı şarj özelliğini de barındırmakta. 8 çekirdekli Cortex A73 işlemcisi sayesinde de yüksek performans sağlayabilen bir telefon tasarlamayı başarmışlar. Hem kamera özellikleri hem de performansı bakımından kesinlikle tercih edilebilecek bir telefon.

Samsung Galaxy A8 (2018) (Tek Hat) (SM-A530F)

5.6 inç ekran boyutu ve 1080×2220 çözünürlüğe sahip bu telefon ile Samsung, kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor. 16 megapiksellik bir arka kameraya yer veren telefonda, 16 megapiksellik ön kameranın yanında bir de ikincil ön kamera yerini alıyor. 64 GB dahili hafızaya, 4 GB ram’e ve 3000 mAh bataryaya sahip telefon işlemci yönünden de güçlü sayılabilir. Üzerinde Cortex a73 işlemci bulunduran telefon, güzel performanslar ortaya koymayı başarıyor. Aslında kamera ön plana çıkarılmış cihazın, diğer özellikleri de kamerasını destekler yönde. Çift ön kamerası sayesinde mükemmel denebilecek kadar güzel fotoğraflar çekme imkanı da kullanıcıya sunuluyor.

Casper VIA F2

Fiyatı ve kamerasıyla ön plana çıkan bu telefonda, 6 inçlik büyük bir ekran bulunuyor. Çift ön ve arka kameraya sahip olan telefonda arka ana kamera 13 megapikselken, ön ana kamera ise 20 megapiksel. Gerek ön kameralarıyla, gerekse arka kameralarıyla mükemmel fotoğraflar ortaya koymayı başarabilen cihaz, 64 GB dahili hafıza, 4 GB ram ve 4000 mAh bataryaya sahip. Üzerinde Cortex A53 işlemciye yer veren modelin, performans bakımından da yeterince iyi olduğu söylenebilir. Fiyatına bakılacak olursa piyasadaki diğer telefonlardan daha uygun olması da dikkatleri çekiyor. Fakat bu fiyata böyle kamera özelliklerini bulmak da pek mümkünmüş gibi görünmüyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments