4 GB RAM’li Akıllı Telefonlar

143
4 GB RAM'li Akıllı Telefonlar
4 GB RAM’li Akıllı Telefonlar
Her geçen gün gelişen teknoloji, üstün grafikli oyunların ve yüksek seviyeli programların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu durum gerekli olan gereksinimlerin boyutunu arttırmış ve insanların daha iyi teknolojik aletleri araştırmasına neden olmuştur. Bu teknolojik aletlerden biri ise telefonlar. Her alanda olduğu gibi telefonlar için de birçok program ve oyun üretilmektedir. Bu oyunların bazıları tutularak iyi yerlere gelmeyi başarırken, bazıları ise geniş bir ağın içinde gözden kaybolmaktadır. Tutulan oyunların rahat bir şekilde oynanması için insanlar iyi özelliklere sahip telefon arayışına geçmişlerdir. Günümüz teknolojisine göre, 4 GB sistem belleği üzeri sistem belleğine sahip telefonlar, gündeme rahatlıkla ayak uydurabilmektedir. Bu nedenle 4 GB sistem belleğine sahip telefonlar daha çok dikkat çekmektedir.
Samsung Galaxy S9
Samsung, bu tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. S9 modeli, gücünü Exynos 9810 64 Bit işlemcisinden almaktadır. Bu işlemci üstün performans göstermeyi başarmaktadır. 5.8 inç ekran boyutuna sahip olan telefon, göz alıcı bir tasarıma da sahiptir. 12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapan telefon, fotoğraf çekiminde mükemmel olmasa da performans yönünden oldukça başarılıdır. Kameraları çok yüksek özelliklere sahip olmasa da HDR, 4K gibi çekimleri rahat bir şekilde yapabilmektedir. 64 GB dahili depolama alanı bulunduran modelde, Micro SD kart desteği sayesinde alanı daha geniş mecralara taşımak mümkündür. 3000 mAh batarya ile yeterli bir seviyede olmayı başaran telefonda işletim sistemi olarak Android Oreo’ya yer verilmiştir. Bu telefon mükemmel işlemcisinin yanı sıra 4 GB sistem belleğine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle, işlemci ve ram uyumunu sağlamayı başarmış, günümüz teknolojisindeki oyunları kardırabilmektedir. 4 GB ve üzeri ram özelliği bulunan telefonlar listesinde baş sıralarda yerini almıştır.
Huawei Mate 10
5.9 inç ekran büyüklüğü ve 1440×2560 çözünürlüğüyle, IPS LCD teknolojisiyle üretilmiş mükemmel bir ekrana ev sahipliği yapmaktadır. Çizilmeye dayanıklı camı, HDR ve Multi touch teknolojisi gibi birçok özelliğe sahip ekranı, mükemmel bir görünüme sahiptir. %81.96 ekran gövde oranı ile gövdenin neredeyse tamamını ekran kaplamaktadır. 4000 mAh bataryası ile uzun kullanım süresine imkan sağlayan teknoloji harikası, 12 megapiksellik ana ve 20 megapiksellik ikinci kamerasıyla mükemmel fotoğraf deneyimleri sunmaktadır. Geniş açılara sahip olan kameralarında yapay zeka kullanınıldığı gibi, birçok özelliğin kullanımına da izin verilmiştir. Cortex A73 işlemcisi ile üstün donanım özelliklerine de sahip olan telefonda, işlemciye 4 GB ram ile destek verilmiştir. Ayrıca 64 GB dahili depolama alanı, Micro SD kart desteği ile daha da yüksek seviyelere çıkarılabilmektedir. İnceliği ve göz alıcı renk seçenekleriyle kullanıcılarıyla buluşan model, 4 GB ram ve üzerindeki telefonlar arasında mükemmel bir yere sahiptir. Android 8.0 işletim sistemi, istendiği taktirde Android 9.0’a yükseltilebilmektedir.
Xiaomi Mi 8 Lite
Göz alıcı görünümü ve inceliği sayesinde mükemmel bir görünüme ev sahipliği yapan telefonun ağırlığı, 169 gramdır. 3350 mAh bataryaya sahip olan modelde, hızlı şarj özelliğine de yer verilmiştir. Qualcomm’un Sanpdragon 660 işlemcisini üzerinde bulunduran telefon, bu işlemci sayesinde çok iyi denebilecek performansları ortaya koymaktadır. 4 GB ram’i sayesinde bu güçlü işlemci daha da güçlü bir hal almaktadır. 64 GB dahili depolama alanı bulunan model, Micro SD kart desteği sayesinde daha büyük kapasiteye imkan sağlamaktadır. Arka tarafında yüksek çözünürlükteki iki kameraya ev sahipliği yapan modelin mükemmel çekimler yapabilecek seviyede kameraya sahip olduğu görülmekte. Ön tarafta tek bir kameraya yer verilse de yapılan öz çekimleri kötü olduğu söylenemez. Bu kamera özelliklerinin yanı sıra 4K, HDR gibi çekim modlarına da imkan sağlamakta. 4 GB ram ve üzeri telefonlar arasında baş sıralarda yerini almayı başaran Mi8 Lite, performansı ile gelişen oyunları kaldıramama gibi problemleri de hayatımızdan komple silip atmaktadır.
Xiaomi Redmi Note 5
Ekran boyutu 5.99 inç olan telefona 1080×2160 çözünürlük eşlik ediyor. Ana kamerası 12 megapiksel çözünürlükte olan ve çift arka kameraya sahip olan cihazda, küçümsenemeyecek ölçüde güzel çekimler yapma imkanı bulunuyor. Portre modu, HDR, 4K gibi kamera özellikleri sayesinde daha iyi çekimler yapmak bir nebze daha kolaylaşıyor. Ön kamerası 25 megapiksel olan cihaz ile güzel öz çekimler ile buluşmak da çok kolay. 64 GB dahili hafıza ve 4 GB ram, bu telefonun özelliklerine özellik katan diğer bir unsur. Ayrıca Micro SD kart desteği sayesinde depolama alanını genişletmek de mümkün.4000 mAh batarya kapasitesine sahip olan ve hızlı şarj özelliğini barındıran cihaz ile kısa süre şarj edilip uzun süre kullanılma imkânı var. 8 çekirdekli Snapdragon 636 işlemcisinden güç alan cihazda, üstün grafiğe sahip uygulamaları çalıştırmak artık hayal değil. 4 GB ram ve üzeri özelliklere sahip cihazlar arasında tavsiye edilebilecek en iyi cihazlardan biri olarak değerlendirmek mümkün.
Samsung Galaxy A7 (2018) (SM-A750F)
Samsung’un mükemmel tasarımlardan birine sahip olan bu cihazda 6 inç ekran boyutunun yanında 1080×2220 piksel çözünürlük imkânı sunuluyor. 24 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel ikinci kamera olmak üzere iki adet arka kamera bulunduran cihazda, mümkün olabildiğince güzel kareler yakalanabiliyor. Ayrıca ön tarafta bulunan 24 megapiksel kamera sayesinde de iyi derecede öz çekimler yapılabilmekte.64 GB ve 128 GB olarak belirlenen dahili depolama alanı seçeneği kullanan modelde, tercih tamamen kullanıcıya bırakılmıştır. 3300 mAh batarya kapasitesi yetli derecede şarj süresine imkân sağlamaktadır. 2018 yılında kullanıcılarıyla buluşmuş olan A7 2018, 8 çekirdekli Cortex A73 güçlü işlemcisi ve Exynos 7 Octa 7885 chipset’i ile mükemmel bir performansı kullanıcılarına vaat ediyor. İşlemci hızı 2.2 GHz olan cihazda 4 GB da ram bulunuyor. Bu ram sayesinde ise işlemci daha güçlü bir hal almakla kalmayıp, daha iyi performanslar sergilemeyi başarıyor. 4 GB ram’li cihazlar arasında iyi bir yer almayı başarmış olan A7, tasarımı ve çekiciliği ile de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.
Samsung Galaxy C7 Pro
5.7 inç ekran boyutuna ve 1080×1920 çözünürlüğe sahip Samsung modeli görünümü neticesiyle güzel bir tasarıma sahip. 16 megapiksel çözünürlüğü bulunan arka kamerasıyla çift ve üç kameralı telefonların performansını yakalayamasa da, güzel ve kaliteli çekimler yapmaya olanak sağlıyor. 16 megapiksel ön kamerasıyla da mükemmel öz çekimler yakalamak mümkün. 64 GB dahili hafızaya sahip olan modelde, Micro SD kart desteği sayesinde geniş depolama alanları oluşturulabiliyor. 4 GB ram’i, işlemciyi desteklediği gibi performansı da arttırmayı başarıyor. 3300 mAh bataryası, hızlı şarj teknolojisine ev sahipliği yaptığı için kısa süre dolumla uzun şarj sürelerine ulaşılabiliyor. Android işletim sistemine ev sahipliği yapan C7 Pro’da, Cortex A53 güçlü işlemciye yer verilmiş. Böyle bir işlemci tercih edilmesi ne kadar güçlü bir yapıya sahip olduğunu da ortaya koymayı başarıyor: 4 GB ramli telefonlar arasında değerlendirmeye girebilecek cihaz, kullanıcıları tarafından beğenilmeyi başarmıştır ve çok satış yapmıştır.
Casper VIA A1 Plus
Casper’ın özenerek üretimini yaptığı modellerden biri olan VIA A1 Plus, 5.5 inç ekran boyutuna ve 1080×1920 çözünürlüğe ev sahipliği yapıyor. 13 megapiksel arka kamera bulunduran cihazda, çift ve 3 kameralı cihazlar kadar iyi çekimler yapmak mümkün olmasa da, küçümsenemeyecek çekimler yapmak mümkün. Ayrıca 8 megapiksel ön kamerası da hiç fena sayılmaz. 64 GB dahili hafıza seçeneği bulunan cihazda, Micro SD kart özelliği sayesinde cihazın hafızası arttırılabiliyor. 5000 mAh dev bataryası, uzun süre telefon kullanımına imkân sunuyor. En çok öne çıkan kısmı bataryası olan telefonda, hızlı şarj yapabilme özelliği de bulunuyor. Bu sayede bu dev batarya kısa sürede dolabildiği gibi, uzun süre de kullanılabiliyor. Telefonda, 8 çekirdekli Cortex A53 işlemciye yer verilmesi, telefonun ne kadar üstün performanslar ortaya koyabileceğini çok net şekilde açıklıyor. Tasarımı ve performansı sayesinde kullanıcıların beğenisini toplamayı başarabilen bu cihaz, 4 GB ram’li telefonlar kategorisinde yerini almayı başarmış en iyi telefonlardan biridir.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments