Nokia 8 Teknik Özellikleri

60

Nokia 8 Teknik Özellikleri 
Kısa bir süre önce kullanıcılarına sunulan Nokia 8, kullananlar tarafından çok beğenildi. Bu yazımızda Nokia 8‘in en merak edilen teknik özelliklerini sizlere aktaracağız.

Amiral gemisi birçok modeldeki gibi Nokia 8 de gücünü Snapdragon 835’den almaktadır. 8 adet Kyro çekirdeği bulunduran işlemci, Adreno 540 ile de grafiğini mükemmel bir şekilde destekliyor. Qualcomm’un geliştirdiği bu işlemci cihazlar için yüksek performansı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda düşük güç tüketimine de yardımcı oluyor.

5.3 inç ekran büyüklüğüne ev sahipliği yapan cihazda, 1440×2560 piksel çözünürlük yer alıyor. 70 nit parlaklığa sahip olan cihaz için bu seviye oldukça iyi. Aynı zamanda bu özelliklere sahip olan ekranına Corning Gorilla Glass 5 de eşlik ediyor. Bu özelliklerin dışında ekranda 554 ppi yoğunluk bulunmaktadır.

IP54 sertifikası da bulunan Nokia 8, 6000 serisi alüminyumdan üretikmiş metal bir gövdeye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca telefonun en kalın kısmı ise 7.9 mm boyutlarında.

4 GB ve 6 GB ram seçenekleri olmak üzere iki farklı ram seçeneğiyle karşımıza çıkan modelde, aynı zamanda 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği bulunmaktadır. Bu dahili hafızanın yetmediği yerlerde ise micro SD kart desteği sayesinde hafıza dilenildiği kadar yükseltilebilmektedir.

Hem ön hem de arka kameradan aynı anda canlı yayın yapabileceğimiz Dual-Sight teknolojisini bizlerle buluşturan model, galeri olarak firmanın kendi galeri uygulamasını kullanmak yerine Google Fotoğraflar’ı kullanmayı tercih etmiş.

Arka tarafında 13 megapiksellik f/2.0 diyafram açıklığına sahip bir kameraya yer veren Nokia, iki adet sensör de kullanmayı ihmal etmemiş. Aynı zamanda çift LED flaş’a da yer veren kamera ile gayet kaliteli çekimler yapmak da mümkün oluyor. Ön tarafta ise yeterli özelliklere sahip 13 megapiksel çözünürlükteki bir kameraya yer verilmiş. Bu kamera da yeterli seviyede öz çekimler yapabilmektedir.

3090 mah batarya kapasitesi tercih edilen cihazda, Quick Charge 3.0 teknolojisi kullanılmıştır. USB Type-C portu da yer alan cihazda, Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi kullanılmaktadır.

Gayet ince boyutlara ve 160 gram ağırlığa da ev sahipliği yapan telefon farklı renk seçenekleriyle piyasaya sürülmüştür.


Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments