İphone Pil Sağlığı Gösterme

147

İphone Pil Sağlığı Gösterme
İphone cihazlarda bildiğiniz gibi geçtiğimiz günler büyük batarya problemleri ve firmanın cihazları yavaşlattığına yönelik bir sorun çıkmıştı. Firma suçunu kabul etti ve özür dileri ve bazı cihazları için batarya değişim programında katılacağını ve değişim olacağını açıklamıştı. Son güncellemeler ile İOS 11.3 sonrası yazılımlarda cihazlara Pil Sağlığı gösterme özelliği geldi. Buradan iPhone’unuzun pilinin maksimum kapasitesini ve en yüksek performans yeterliliğini görebilirsiniz.

iPhone 6 ve sonraki modellerde iOS 11.3 ve sonraki sürümlere, pil sağlığını gösteren ve pilin değiştirilmesine yönelik öneri sunan yeni özellikler eklenmiştir. Bu özelliklere Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı‘ndan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kullanıcılar, beklenmedik kapanmaları önlemek için maksimum performansı dinamik olarak yöneten performans yönetimi özelliğinin açık olup olmadığını görebilir ve bu özelliği kapatabilir. Bu özellik yalnızca, pilindeki maksimum anlık güç iletme özelliği azalmış bir aygıtta beklenmedik bir kapanma olması durumunda etkinleştirilir. Bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde bulunur. iOS 12.1 ve sonraki sürümlerin yüklü olduğu iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri bu özelliği içerir ancak bu aygıtların donanım ve yazılım tasarımları daha gelişmiş olduğundan performans yönetiminin etkileri daha az fark edilebilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments