Qualcomm Snapdragon 845 (SDM845) Chipset Kullanan Telefonlar

497
Qualcomm Snapdragon 845 (SDM845) Chipset Kullanan Telefonlar

Qualcomm Snapdragon 845 (SDM845) Chipset Kullanan Telefonlar 
2018 yılında piyasaya sürülmüş olan Sanpdragon 845, daha az enerji tüketimi ve daha yüksek performansı nedeniyle kullanıcıların beğenisini kazanmış oldu. Bir alt sürümü de kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti fakat bu modelin çıkmasıyla eski model önemini yitirmiş oldu. Bu chipset’de Secure Processing Unit kullanılması, güvenliği bir miktar daha artırmış oldu. Bu işlemci üzerinde bulunan yeni Spectra 280 IPS özelliği de görüntü sinyal işlemcisi olarak üstün görev yaptı. Ultra HD Premium videoları da destekleyen işlemci sayesinde performans çok çok artırıldığı gibi, pil tüketimi de bir hayli düşürülmüş oldu.

Bu işlemciye yer veren telefonlar daha çok ön plana çıktı. Biz de bu işlemcinin bulunduğu telefonları sizler için inceledik.

Xiaomi Mi 8 Pro

Kullanıcıya sıra dışı bir nedeyim vaat eden Mi 8 Pro, üzerinde bu işlemciye yer vermekle kalmayıp üstün özellikleri de barındırmıştır. Android 8.1 Oreo işletim sistemi sayesinde Android deneyimini sonuna kadar kullanıcıya yaşatmayı başarabilen bu cihazda, 8 GB ram ve 128 GB geniş dahili hafızaya yer verilmiştir. 8 çekirdekli 2.8 GHz işlemcisi sayesinde üstün performans alabilmek ve mükemmel deneyimleri yaşayabilmek mümkündür. 6.21 inç ekran boyutu ve 1080×2248 çözünürlüğü sayesinde de güzel bir tasarıma ve büyüklüğe ev sahipliği yapan cihazda, 20 megapiksel mükemmel çözünürlüklü ön kameraya da yer verilmiştir. Ayrıca 12 megapiksel ana ve 12 megapiksel ikinci kamera olmak üzere iki arka kameraya yer veren cihazda, geniş açılar sayesinde mükemmel kareler yakalanabilir. Yapay zeka teknoloji gibi birçok teknolojiye yer veren cihaz, çıkışından itibaren kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmıştır. Ayrıca fiyat-performans modelleri arasında da öne çıkmayı başarmış olan Mi 8 Pro, bir amiral modelini anımsatsa da bir amiral modelinin fiyatı kadar yüksek fiyatlarda satılmamaktadır.

LG G7 ThinQ (G710)
Mükemmel bir chipset’e ev sahipliği yapan telefonda bu işlemciye 4 GB ram ve 64 GB dahili hafıza eşlik etmektedir. Güçlü işlemcisi ve güçlü özellikleri sayesinde kullanıcılarına mükemmel bir deneyimi sunabilen G7 ThinQ, micro SD kart desteğiyle 2 TB’a kadar hafıza yükseltmeye izin vermektedir. Üzerinde USB Tip-C bağlantı noktası, Bluetooth 5.0, nano-SIM ve 3.5 mm kulaklık jakı gibi bir çok özelliği de barındıran cihazda, 6.1 inç geniş bir ekran bizleri karşılıyor. Bu geniş ekranın çözünürlüğü ise 1440×3120. Ayrıca üzerinde Boombox gibi yeni bir hoparlör teknolojisine yer vermiş cihazda ses deneyimi açısından da üstün özellikler bulunuyor. Bu cihazda, 16 megapiksel ana ve 16 megapiksel ikinci kamera olmak üzere çift kamera bulunuyor. Yüksek diyafram aralığı sayesinde mükemmel çekimlere izin veren kamerası sayesinde, fotoğraf deneyimleri de bir hayli artırılıyor. Ayrıca ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüğe sahip gayet yeterli bir kameraya da yer veriyor.


Xiaomi Pocophone F1 (128 GB)
6.18 inçlik bir ekran boyutu ve 1080×2246 piksel çözünürlükle bizleri karşılayan cihazda, 12 megapiksel ana ve 5 megapiksel ikinci olmak üzere çift arka kamera bulunuyor. Bu kameraların lensleri ve modlarıyla, ayrıca da yapay zekasıyla gerçeğin ötesinde deneyimler yaşanabilmiş oluyor. 20 megapiksel ön kamerası ile de mükemmel öz çekimlere tanıklık edilebiliyor. 128 GB geniş dahili hafıza ve 6 GB ram bulunduran cihazda, 4000 mAh’lık da yüksek kapasiteli bir batarya yer almış gibi duruyor. Yeni nesil işlemcisiyle birlikte bu bataryayı tamamen bitirmek pek mümkünmüş gibi durmuyor. Hızlı şarj özelliği, parmak izi okuyucusu, Kryo 385 işlemcisi ile mükemmel deneyimleri kullanıcılara vaat eden cihazda, çerçevesiz bir tasarımın bulunması ve yüksek ekran-gövde oranı sayesinde mükemmel bir tasarım gözükmektedir. Snapdragon 845 yeni nesil chipset barındıran telefonun bu işlemciyle ne kadar güzel performanslar ortaya koyabileceği gayet açık. Xiaomi Pocophone F1, çıkışından itibaren kullanıcılarını büyülemeyi ve oldukça çok satış yapmayı başardı.


Asus ZenFone 5Z (ZS620KL)
Snapdragon 845 chipset ile karşımıza gelen modelde, 6.2 inçlik dev bir ekran ve 1080×2246 piksel çözünürlük bulunmaktadır. Güzel bir tasarımının yanı sıra 12 megapiksel ana ve 8 megapiksel ikinci olmak üzere çift arka kameraya yer veren cihazda, gerçekçi ve mükemmel çekimler yapmak hayal olmaktan çıkmış durumdadır. Ayrıca 8 megapiksel de ön kamerasının bulunması sayesinde iyi denebilecek derecede güzel ön çekimler yapmak oldukça kolaydır. 64 GB dahili hafıza ve 4 GB ram’e ev sahipliği yapan cihazda, işlemcinin desteklediği özellikler sayesinde yüksek performans alamamak mümkün değildir demek yanlış olmaz. 3300 mAh batarya kapasitesi ise yeni nesil Snapdragon 845 sayesinde oldukça uzun süre cihazı idare edebilmektedir. Çerçevesi ve yüksek ekran gövde oranıyla tasarlanmış cihazın görünümü de kullanıcılarını büyülemektedir. Asus bu modelinde, 8 çekirdekli Kryo 385 işlemciye yer vermiştir. Zenfone 5Z sayesinde Snapdragon 845’in gücü ve performansı üst seviyelerde test edilebilmektedir. Piyasaya sürüldüğü andan itibaren kullanıcıları tarafından oldukça beğenilmiştir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments