Nokia 7 Plus Teknik Özellikleri

126
Nokia 7 Plus Teknik Özellikleri

Nokia 7 Plus Teknik Özellikleri 
Kısa zaman önce piyasaya sürülen Nokia 7 Plus, orta segment telefonlar arasında yerini almaktadır. Gayet güçlü özellikler ve güçlü kamera bulunduran telefon, kullanıcılar tarafından beğenilmiş gibi duruyor. Bu yazımızda Nokia 7 Plus’ın teknik özelliklerini inceleyeceğiz.

1080×2160 çözünürlükle beraber 6 inç’lik bir ekrana sahip olan modelde, 18:9 formatında IPS bir ekran bulunmaktadır. İşlemci gücünü ise 14 nm’lik teknoloji ile üretilmiş olan Qualcomm’un Snapdragon 660 işlemcisinden alan cihaz, üstün performans ve düşük batarya tüketimini sağlamayı başarıyor.

2.2 GHz hızı bulunan 8 Kryo 260 çekirdek bulunduran Snapdragon 660, Qualcomm’un en iyi işlemcilerinden biri olarak biliniyor. Bu işlemcide Adreno 512 GPU bulunduğu gibi, LTE X12 teknolojisi sayesinde 600 Mbps indirme ve 150 Mbps yükleme hızı kullanıcıya sunulabiliyor.

4 GB ram ve 64 GB dahili hafıza ile kullanıcılara sunulan Nokia 7 Plus, hafızanın yetmediği yerlerde micro SD kart desteğini de kullanıcılara sunuyor. Arka tarafında 12 megapiksel çözüğnürlükteki ana kamera ve 13 megapiksel çözünürlükteki telefoto kamera sayesinde mükemmel fotoğraf deneyimleri de kullanıcılara eşlik ediyor.

Bokeh etkili fotoğraf çekimlerine de yardımcı olan telefoto kamera sayesinde, Canlı Bokeh modu olarak bilinen yeni bir özellik de kullanılabilecek. Canlı bokeh özelliği sayesinde fotoğraf çekilmeden önce bokeh etkisi çıplak gözle görüntülenebilecek. Ön tarafında ise 16 megapiksel yüksek çözünürlükte bir kameraya yer veren cihaz ile, mükemmel kalitede öze çekimler yapma imkanı da kullanıcıya sunuluyor.

Çift LED flaşı da üzerinde bulunduran kamera lensleri daha iyi bir çekim deneyimi sağlıyor. 3800 mAh bir batarya kullanımı tercih edilirken, bu batarya ile 19 saat konuşma süresine ve 723 saat bekleme süresine ulaşılabileceği iddia ediliyor.


Bluetooth 5.0, Wi-fi 802.11ac, GPS gibi özellikler de kullanılan telefonda, önceki modellerde de olduğu gibi 3.5 mm’lik bir kulaklık girişine yer verilmiş. Amiral modellerde yer verilen USB-C portuna Nokia bu orta segment telefonunda da yer vermiş. 158.38 x 75.64 x 7.99 boyutlarında tasarlanan telefonun, tasarım açısından da dikkat çektiği inkâr edilemez.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments