Akıllı Çocuk Saatleri

91

Akıllı Çocuk Saatleri
Türkiye’de hemen hemen yeni şekilde gündeme gelmeye başlamış olan akıllı çocuk saatleri, kullanıcıları tarafından tutulacakmış gibi duruyor. Anneler, babalar çocuklarını okula veya başka bir yere bıraktıklarında onların ne durumda olduğunu, nasıl olduğunu merak etmektedirler. Yeni yeni moda olan akıllı çocuk saatleri sayesinde bu his anne babaların içinden kalkmayacak olsa da bu hissi hafifleterek rahat olma imkanı sağlanıyor.

Akıllı çocuk saatlerinin ne işe yaradığı merak ediliyorsa bu yazı tam size göre. Akıllı çocuk saati, çocukların nerede ne yaptıkları hakkında bilgi alabilmek amaçlı tasarlanmış bir elektronik cihazdır. Bu cihaz sayesinde aileler çocuklarına gerekirse sesli mesaj bırakabilmektedir. Aynı zamanda çocuklarla iletişim kurup telefon görevini de üstlenen akıllı saatler, günümüzde çok fazla kullanılan bir ihtiyaç haline geldi.

Belli markalar tarafından üretilen bu akıllı saatler, firmalar tarafından rekabet halini almıştır. Bu durum da hangi akıllı saatin daha iyi olduğunu tartışma haline getirmiştir. Bu yazımızda sizler için akıllı çocuk saatlerini ve özelliklerini listeledik. Bu listedeki tavsiyelere göre akıllı çocuk saati almanız, daha güvenli olacaktır.

Wiky Watch S

Bu akıllı çocuk saati insanlar tarafından en çok tercih edilen akıllı saatlerden biridir. Android veya IOS işletim sistemine sahip bir telefona sahipseniz, bu cihazın uyumluluğundan kaynaklı rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. GPS destekli de olan bu saat, çocukların düşüncesizliklerine karşı da uyumlu olarak tasarlanmıştır. Suya dayanıklılığı sayesinde dikkat etmeden suya sokan çocukların saate zarar vermesi zorlaştırılmıştır. Wi-fi desteği de sağlayan bu cihaz sayesinde sürekli olarak mobil veri kullanımı da engellenmiş olur. Sim kart desteği sayesinde, istenilen şekilde sim kart kullanımına da destek veren bu sistem, 1.22 inçlik bir ekrana sahiptir. Ayrıca tasarımıyla da kullanıcılarını büyüleyen bir yapıya sahiptir. Mavi, pembe ve siyah olmak üzere 3 renk seçeneğiyle karşımıza çıkan cihazda, çocukların isteklerine göre renk tercihi yapılabilmektedir. Ülkemizde fiyatları 600 ile 700 TL arasında değişikli gösteren Wiky Watch S, özelliklerine oranla çok yüksek bir fiyata sahip değildir. Birçok kullanıcının da gözdesi haline gelmiştir.

Alcatel Move Time MT30

Alcatel tarafından piyasaya sürülmüş olan Move Time MT30 akıllı çocuk saati, kullanıcılarını etkilemeyi başardığı gibi özellikleri ve tasarımıyla da ön plana çıkmıştır. Android veya IOS işletim sistemine sahip bir telefon kullanan kişi, bu cihaz ile rahat bir şekilde çocuğunu takip edebilmektedir. GPS özelliği bulunan cihazda, çocukların gittiği yerler takip edilebilir. Çocukların bilinçsizce su altına sokabilecekleri de düşünülerek, suya dayanıklı bir yapıyla tasarlanan saatte, Wi-fi özelliği de yer almaktadır. Sim kart desteği sayesinde hat takılmasıyla çocuklarla rahat bir şekilde iletişim kurulabilir. Ekran boyutu 1.3 inç olan cihaz, ayrıca göz alıcı ve dikkat çekici bir tasarıma da sahiptir. Mavi ve pembe renklerde tasarlanmış olan saat, erkek çocukları için mavi, kız çocukları için de pembe rengi tercih etmiştir. Fiyatları 600 ile 700 TL arasında değişiklik gösteren saatin kullanımı ve arayüzü hoş ve kolay bir şekilde tasarlanmıştır. Çocuklarını takip etmek ve onlarla iletişim kurmak isteyen ailelerin seçebileceği en iyi akıllı çocuk saatlerinde biridir.

Sentar V82S

Sentar V82S akıllı çocuk saatleri arasında iyi bir yere gelmeyi başarmıştır. Bu saat, adımsayar özelliği sayesinde çocukların günlük ne kadar yol yürüdüklerini öğrenme imkanını kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca GPS özelliği de yer alan cihaz ile çocukların nerede olduğu hemen tespit edilebilir. Kamerası da bulunan cihaz ile görüntülü şekilde çocuklarla iletişime geçmek mümkün. Ayrıca sesli görüşme imkanını da kullanıcılara sunan cihazda, çocukların dikkatsiz hareketlerine karşı alına suya karşı dayanıklılık önlemi de mevcuttur. Android ve IOS cihazlara sahip olan kullanıcıların rahatlıkla tercih edebileceği bu modelde 24 aylık garanti süresi mevcuttur. Mavi ve pembe olmak üzere iki renk seçeneğini kullanıcılara sunan marka, kız çocukları için pembe, erkek çocukları için mavi bir tasarım kullanmayı tercih etmiştir. Ayrıca fiyatları 500 ile 600 TL arasında değişen bu model, kullanıcıları zorlayacak modeller arasında yer almamaktadır. Özelliklerine ve tasarımına bakıldığında her ailenin işini görebilecek bir yapıdadır. Ayrıca kullanıcıların bütçesini de fazla zorlayacak bir fiyatı bulunmamaktadır.

Alcatel Move Time SW10

Alcatel markası tarafından üretilen bu cihaz, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiştir. Birçok özelliğe ve güzel tasarıma sahip olması nedeniyle kullanıcılarının beğenisini almayı başaran cihazda adımsayar özelliği yer almaktadır. Adımsayar sayesinde çocukların günlük ne kadar yürüdükleri öğrenebilir. GPS bulunması ise çocukların konumlarını öğrenmek amacıyla çok güzel bir ayrıcalıktır. Üzerinde kamera bulundurmayan bu cihaz, sesli görüşme imkanını kullanıcılara sunabilmektedir. Fakat bu cihaz çocukların dikkatsizlikleri göz önünde bulundurularak tasarlanmamıştır. Bu nedenle su geçirmezli özelliği bulunmamaktadır. Çocukları bu saati önemini anlayabilecek kapasitede olan kullanıcılar için özellikleri bakımından oldukça iyidir. 24 ay garanti süresi bulunduran cihazın fiyatları 500 ile 600 TL arsında değişiklik göstermektedir. Mavi ve turuncu olmak üzere iki renk seçeneği bulunan cihazın renk tercihi kullanacak olan çocuklar tarafından yapılabilir. Güzel bir tasarıma ve 0.95 inçlik zarif bir ekrana yer veren cihaz, Android ve IOS işletim sistemleri kullanan telefonlar için uyumludur. Wifi özelliği bulunması da ayrı bir bakımdan özelliklerin çoğalmasına sebep olmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments