1000 TL Altı En İyi Akıllı Telefonlar

295

1000 TL Altı En İyi Akıllı Telefonlar
Önceden şaka malzemesi olan pahalı telefonlar, artık gerçekten pahalılaşmaya başlamıştır. Piyasaya bakıldığında araba fiyatına bile satılabilen cihazlar mevcuttur. Bu durum da bütçesi düşük olan insanları bir hayli zor duruma sokmaktadır. Günümüzde asgari ücretle geçinen bir ailenin 6000-7000 TL bir telefon için ödeme yapması gerçekten zordur. Bu nedenle daha düşük seviyedeki ve daha uygun fiyatlı telefonların araştırması yapılmalıdır.

Çok düşük fiyatlara sahip olan telefonlar bulunsa da bu telefonlar günümüzde tarihi eser yerini almıştır. Ucuz bir telefon almak isteyen kimseler, telefon alırken özelliklere de dikkat etmelidir. Mesela günümüzde neredeyse artık kullanılmayan tuşlu telefonlar telefon görüşmesi dışında bir işe yaramayacaktır. Fakat uygun fiyata alınabilecek günümüz teknolojisine ayak uyduran telefonlar da bulunmaktadır. Bu cihazlardan çok yüksek performanslar beklenmese de günümüzde telefon ile yapılan aktivitelerin hemen hemen hepsini karşılayabilmektedir.

Bu yazımızda sizler için 1000 TL altında bulunan telefonların araştırmasını yaptık. Bütçesi düşük olan insanlar için 1000 TL altında alınabilecek en iyi telefonların listesinden bir telefon seçmeleri, teknolojiye ayak uydurmalarına yardımcı olacaktır.

General Mobile GM 8 Go
5.5 inçlik, 720×1440 piksel çözünürlüğe sahip bu telefonda Cortex A53 işlemciye yer verilmiştir. 13 megapiksellik arka kamerasıyla fiyatına göre yeterli bir kameraya sahip olan telefonda, 5 megapiksellik bir ön kamera bulunmaktadır. 16 GB dahili hafıza ve 1 GB ram’e ev sahipliği yapan cihaz, 3500 mAh batarya kapasitesine sahiptir. Batarya kapasitesinin yüksek, işlemci özelliklerinin düşük olması nedeniyle uzun süre şarj tutabilecektir. Parmak izi okuyucusu da bulunan bu model 2018 yılında General Mobile firması tarafından piyasaya sürülmüştür. 1000 TL altı alınabilecek en iyi telefonlar arasında yer alan GM 8 Go, bütçesi düşük olan insanlar tarafından oldukça beğenilmiştir.

General Mobile GM 5 Plus
13 megapiksellik yüksek çözünürlüklü bir ön kamerayı kullanıcılarına sunabilen model ayrıca, 13 megapiksellik de arka kamera sunabilmektedir. Bu kameralar ise telefonun fiyatına göre oldukça üst düzeydedir. 3 GB ram, 32 GB dahili hafızası ve güçlü bir işlemcisiyle kullanıcıların beğenisini kazanmış model,  gayet güzel bir tasarıma ev sahipliği yapmaktadır. 3100 mAh batarya kapasitesi ise kullanıcılara yeterli bir şarj süresini verebilmektedir. 5.5 inçlik ekran boyutuyla, yeterli boyutları üzerinde taşıyabilirken, ince ve zarif bir görünüme de ev sahipliği yapmaktadır. 1000 TL bütçesi olan kişiler, gözleri kapalı bir şekilde bu modeli tercih edebilirler.

LG G4 (Tek Hat) (H815)
LG’nin yapımlarından biri olan G4, 5.5 inçlik geniş bir ekran boyutuna ev sahipliği yapmaktadır. 8 megapiksellik ön kamerası sayesinde yeterli öz çekimler yapabilmekte ve 16 megapiksellik arka kamerasıyla da kalitesini konuşturabilmektedir. Fiyatına göre iyi denebilecek kameraları üzerinde bulunduran model, 2900 mAh bir bataryaya ev sahipliği yapmaktadır. 3 GB ram ve 32 GB dahili hafıza desteği sunan cihazda, özelliklerine göre oldukça güçlü bir işlemci yer almaktadır. 1000 TL bütçesi olan kişiler için yeterli performansı sağlayabilecek olan model, kullanıcıları tarafından beğenilmeyi başarmıştır. Aslında çok kötü bir telefon olmasa da eski bir model olduğu için fiyatı bu derece düşük olan modelin kullanılması kesinlikle tavsiye edilmektedir.

Xiaomi Redmi 6A (32 GB / 2 GB)
Xiaomi tarafından piyasaya sürülmüş olan Redmi 6A fiyatına göre oldukça üstün özelliklere ev sahipliği yapmaktadır. 5 megapiksellik ön kamerası ile yeterli seviyede olabilen cihaz, 13 megapiksellik arka kamerasıyla da 3x zoom desteği verebilmektedir. Fiyatıyla orantılı olarak bakıldığında oldukça iyi çözünürlüklere sahip kameralar mevcuttur. 2 GB ram ve 32 GB dahili hafıozanın yanında oldukça güçlü bir işlemciye de ev sahipliği yapan cihazda, 5.45 inçlik yeterli büyüklükteki bir ekran mevcuttur. Ayrıca 3000 mAh batarya bulunması da dikkatleri çekebilmektedir. Çünkü orta seviye özelliklere sahip bu telefonda 3000 mAh batarya, uzun pil ömrüne destek verebilecektir.

Casper VIA G1
Diğer markaları beğenmediyseniz, Casper VIA G1 modeline bir göz atmanız fikrinizi değiştirebilir. Bu cihazda güçlü bir özelliklerine göre güçlü bir işlemcinin yanında 3 GB ram ve 32 GB dahili hafızaya yer verilmiştir. 16 megapiksellik ön kamerası sayesinde mükemmel denilebilecek öz çekimler yapma imkanını sağlayan cihazda, arka kamera olarak 13 megapiksel çözünürlük tercih edilmiştir. Yine de fiyatlarına oranla çok iyi kameralara ev sahipliği yapabilen bir cihaz diyebiliriz. 5.99 inçlik ekran boyutu ise oldukça yeterli ve büyük bir boyuttur. Ayrıca işlemcisi ve özellikleriyle doğru orantılı olarak 3000 mAh kapasiteli bir bataryaya yer verilmiştir. Bu da uzun şarj süresi imkanını kullanıcılarına sunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments