General Mobile GM 8 Kurulum Ayarları

1862

General Mobile GM 8 Kurulum Ayarları
Son zamanlarda General Mobile firması yeni modelleri arka arkaya tanıtmaya başladı ve eski sorunları bir nebze azaltmış olarak karşımıza geldi. General Mobile yeni cihazlarından birisi bildiğiniz gibi General Mobile GM 8 modeli oldu. Daha sonra ise GM 9 Pro ve GM 9 Plus modelleri ile karşımıza geldi. Biz bu konumuzda GM 8 modeli için bazı ayarların nasıl yapıldığını yada kurulum aşamasında nelerin olması gerektiğini anlatmak istiyoruz. 

1- Artık her akıllı telefonda eski cihazlar gibi 24 saat cihaz şarjda kalsın ilk olarak gibi ibarelerin yerini ilk olarak cihaza bir Gmail hesabı açmalısınız gibi durumlar geldi. Yani cihaz üzerinde bulunan uygulamaları yada uygulama yüklemek istiyorsanız ilk olarak Gmail hesabınızı kurmanız gerekmektedir. Bu işlem için ise cihazınız üzerinden Ayarlar – Kullanıcılar ve Hesaplar bölümünden giriş yaparak yeni bir hesap ekleme işlemi yapabilirsiniz. 

2- Diğer bir ayar ise Pil ayarları ile ilgili olan Pil Yüzdesi açma durumu. Eski sürüm android cihazlarda bu işlem uygulama ile yapılabiliyordu. Android 5 sonrası birçok cihazda yüklü olarak gelen ayarda cihaz pil yüzdesini görebiliyorsunuz. Bu işlem için ise Ayarlar – Pil -Pil Yüzdesi bölümünü aktif ederek işlemi yapabilirsiniz.

3- Diğer bir ayar ise güvenlik için yapılan Parmak İzi ayarları ile cihazınızı daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Açılış olarak şifre yerine sadece sizin belirlediğiniz parmağınız ile daha iyi olabilir. Bu işlem için Ayarlar – Güvenlik ve Konum – Parmak İzi özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlem kısa sürecektir ve şifre girme zahmetinden kurtulacaksınız.

4- Gmail hesabınızı indirdikten sonra ise Google Play hesabınız üzerinden kullanmak istediğiniz uygulamaları indirmeye başlayabilirsiniz. Tabi cihazda bulunan bazı uygulamalar eski sürüm olabilir ve Wifi bağlantınız olduğu zaman mevcut uygulamalar güncellenmeye başlayacaktır. Bu gibi güncellemeler sık sık gelecektir. Burada 32GB olan  modeli yerine GM8 64 GB modelini almak daha mantıklı olacaktır.

 

5- Yazılım güncellemeleri ise Ayarlar – Sistem – Sistem Güncellemesi altında takip edebilirsiniz. Özellikle güvenlik güncellemesi olarak birçok güncelleme telefonunuza gelecektir. 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments