Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

3666



Artık devir tam olarak akıllı telefonlar ve tabletlerin dönemi diyebiliriz.Bu duruma karşılık olarak bilgisayarlar biraz unutuldu diyebiliriz.Tabi daha önceden bilgisayar alırken dikkat etmemiz hususlar vardı.Söylediğimiz gibi devir akıllı telefonlar için olduğu için artık tablet yada akıllı telefon alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuşmamız gerekiyor.Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

Bizde sizler için yeni bir akıllı telefon almak isterseniz yada mevcut telefonunuzu yükseltmek isterseniz nelere dikkat etmeniz gerektiğini yada nasıl bir telefon almanız gerektiğini maddeler halinde açıklamak istedik.

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

1-Boyutlar ve ağırlık: Almak istediğiniz telefon sizin için önemli ve onu her zaman yanınızda taşıyacaksınız.Nerede taşıdığınızın pek önemi yok ama sürekli iş yada eğlence hayatınızda olacak diyebiliriz.Bu yüzden telefon alırken kullanacağınız amaca göre ağırlık ve ebatları sizin için önemli olacaktır.Eğer oyun ve uygulamalar ile fazla uğraşıyorsanız büyük bir ekrana sahip akıllı telefon almanızda fayda var diyebiliriz.

2-Batarya : Bu konuda yapacak fazla pek işlem yok diyebiliriz.Tüm akıllı telefonların kronik hastalığı artık batarya durumu diyebiliriz.Yani özellikleri iyi bir telefon alacaksınız bataryası en az fazla 1,5 gün gidecektir.

3-İşlemci Hızı  : Telefon fiyatlarını en  çok etkileyen faktörlerden biri işlemci hızıdır.Yani hızlı bir telefon almak istiyorsanız bunu size maliyeti yüksek olabilir.Ama son zamanlarda alternatif olarak Çin menşei çok fazla cihaz çıktı diyebiliriz.Bunlardan ülkemizde başı çeken marka ise General Mobile..

4-Ram Miktarı : İşlemnci hızında olduğu gibi telefondaki hızınızı etkileyen donanımlardan biride Ram miktarıdır.Eğer Ram miktarı yüksek ise maliyette yüksek olacaktır.

 

5-Ekran Boyutu :  Akıllı telefonlarda ise son zamanlarda en çok tercih edilen özellik büyük ekran diyebiliriz.Eğer oyun oynamayı çok seviyorsanız büyük ekranlı bir telefon tercih etmelisiniz.

 

6-Hafıza Özellikleri : Telefonunuzun hafıza özellikleri sizin  için yeterli olmalı.Yani fotoğraf ve video çekmeyi seviyorsanız telefon hafızası dışında extra bir hafıza kartı almanız gerekecektir.

7- Kamera : 6. özellik ile bu durumu biraz olsun anlatmıştık.Yani çok fazla fotoğraf ve video çekeceksiniz kamerası iyi olan bir cihaz almanızda fayda var.Özellike çözünürlüğü ve gece çekimleri için flash ışığı varmı yokmu bakmalısınız.

 

Bu yukarıdaki özellikleri sizler için yazdık ve bu maddeleri dikkate almanız fayda var diyebiliriz.Tabi bu özellikler biraz daha uzatılabilir ama belli başlı olarak bunları söyleyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments