Android Yedekleme ve Senkronizasyon Ayarları

638

Bildiğinizi gibi İphone cihazda icloud hesabınız ile verilerinizi hızlıca internet bağlantısı ile yedekleyebilir ve daha sonra farklı bir iphone cihaza geçiş yaptığınız zaman bilgilerinizi yeni cihazınıza yükleyerek devam edebilirsiniz. Daha sonra ise İcloud hesabınızı yeni cihazınızda açarak bilgilerinizi geri yükleyebilirsiniz.Android işletim sistemine sahip cihazlarda da böyle bir kısa yol bulunmaktadır.Android Senkronizasyon ve yedekleme işlemi ile Gmail, Kişiler, Takvim, Google Fit, uygulama ve tarayıcı verilerinizi kaydedebilirsiniz.Aynı zamanda Dropbox ile bilgilerinizi bulut sunuculara yükleyebilir ve istediğiniz zaman internet bağlantısı ile alabilirsiniz.

android_senkranizasyon

Yukarıda görüldüğü gibi Senkronizasyon bölümünü aktif etmeniz gerekmektedir.Eğer Senkr bölümüne uzun süre basılı tutarsanız ayarlar bölümü açılacaktır ve Senkronizasyon ayarlarını daha kolay yapabilirsiniz.Aşağıdaki görselde olduğu gibi istediğiniz bölümleri seçebilirsiniz.

android-yedekleme-ayarlari

Bu işlemden sonra ise internet bağlantısı ile yedekleme işlemini yapabilirsiniz.Tabi burada yedeklemek istediğiniz bölümler sizin kararınıza kalmıştır.
Diğer bir yedekleme işlemi ise bulut sunuculardır.Yani ücretli yada ücretsiz olarak kullanmak istediğiniz bulut sunucuları istediğiniz gibi ayarlayabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
yangın kapısı

Cep telefonunda büyük bir nimet sekronazyasyon. Kolaklıkla yedek rehberi bile yedek almamızı sağlamaktadır.