Dubai Google Street View’e Eklendi

631

Dubai, Google Street View‘e eklenen ilk Arap şehri oldu. Artık dünyanın en uzun binalarından bazılarını Google Street View’de görebileceksiniz. Google pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Dubai kentinde hizmetlerini genişlettiğini duyurmuştu. Bu duyuru ile birlikte ilk defa bir Arap şehri Google servislerine birebir olarak eklenmiş oldu.

Google-Street-View-Burj-Khalifa

Google’ın bölge müdürü Mohamad Mourad, blog yazısında “Dubai dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa‘ye, dünyanın en büyük alışveriş merkezine ve gezegenin tek yedi yıldızlı oteli olan Burj Al Arab Jumeirah‘a ev sahipliği yapan yeryüzündeki eşsiz şehirlerden birisi. Bugünden itibaren Dubai, Google Maps Street View’e eklenecek ve buraya eklenen ilk Arap şehir olacak. Artık sanal ziyaretçiler dünyanın bu eşsiz kenti Dubai’yi gezebilecekler.” dedi.

dubai google sokak görünümü

Google, bu yılın başlarında Dubai kentini haritalamaya başladı, ancak kentteki sisten ve net fotoğraflar sağlamak için yaz aylarında mola verildiği ve sürecin de bu nedenle geciktiği bildirildi. Street View ayrıca Birleşik Arap Emirliklerindeki en uzun sokak olan Sheikh Zayed Road’ı ve muazzam Dubai Mall yanı sıra Deira Baharat Çarşısı ve Dubai Creek gibi tarihi yerlerin yanında yeni yerleri de kapsıyor. Google’ın bu ülkedeki ilk haritalandırma çalışması bu değil tabi ki. Daha önce Google develerin üzerine 360 derece açıya sahip kameralar yerleştirerek Liwa Desert çölünü haritalandırmıştı.

Dubai Google Street View için; Tıklayın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments