Google En Çok Arananlar 2014

240

 

Yılın trendlerini yayınlama almış başını giderken arama devi ve daha bir çok başka alanda da lider Google bundan geri kalamazdı elbette. Şirket 2014 yılında Google arama motoru üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde 2014’ün en çok arananlarını listeledi. 2014 tarih olmasına son birkaç hafta olabilir, ancak dünyanın en popüler arama motoru Google bugün insanların kafasında ne olduğunu bize gösteren, “yılın en çok arananlarını” paylaştı.

Google daha önceki yıllarda bu rapora “Zeitgeist” adını veriyordu ancak bu yıl “Year in Search” yani yılın arananları ismini kullanmayı tercih etti. Listenin ‘trend’ ve ‘en çok aranan’ listelerinin bir karışımı olduğunu söyleyebiliriz.

Listede ilk sırada 2014 Dünya Kupasını ya da Ebola salgınını görmeyi düşünebilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Google aramalarında bu etkileşimler Ağustos ayında kaybettiğimiz dünyaca ünlü aktör Robin Williams‘ın ölüm haberinin ardından listede ancak 2. ve 3. sırada yer bulabildi. Sinir krizlerine hatta telefonların bile parçalanmasına neden olan oyun Flappy Bird ise listeye altıncı sıradan girdi.

Flappy-Bird

Teknoloji ve dijital pazarları domine eden aramalarda ise Eylül ayında rekor bir oranla halk arz işlemi gerçekleştiren Alibaba oldu. Ayrıca GoPro, King Digital, Castlight Health, Weibo, Coupons.com, HubSpot, Lending Club ve GrubHub listede 10’u oluşturan diğer aramalar. (Aslında Virgin America halkı arzı top 10daki teknolojik bir şirket olmayan tek halka arz işlemiydi.)

Dünya çapında tüketici elektroniği alanında en çok arananlar; sırasıyla iPhone 6, Samsung Galaxy S5 ve Nexus 6 oldu. Moto G, Samsung Note 4, LG G3, XBox One, Apple Watch, Nokia X (ilginç bir giriş) ve iPad Air listenin geri kalanını tamamladı.

Listedeki bir diğer başlık olan viral bağış araması ise, nörodejeneratif bir hastalık olan ALS araştırmalarına yardımcı olmak için ortaya atılan ve dünya genelinde çok ilgi gören Ice Bucket Challenge oldu.

Google-Doodle-2014

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz üzere 2014 yılındaki en popüler Google Doodle’ı 2014 Dünya Kupası sırasında Google canlı olarak skor ve benzeri haberleri sunmak için kullandığı doodle2ı oldu.

2014 yılındaki aramaları Google gözüyle görmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Google En Çok Arananlar 2014

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments