Android Auto Telefona İhtiyaç Duymayacak

570

Google-car

Reuters tarafından yayınlanan bir rapora göre direkt olarak otomobiller üzerine inşa edilecek bir Android işletim sistemi sayesinde Google doğrudan araçlarla entegre şekilde çalışabilecek. Android’in bir sonraki sürümü araçlar için tamamen hazır olabilir. Akıllı arabalara doğru adım adım.

Rapora göre 2015 yılında ortaya çıkacak bu araçlar farklı bir Android işletim sistemine sahip olacak ancak başka herhangi bir yönetme noktasına ihtiyaç duymayacak. Araç içine yerleştirilecek Android sistemi tüm yönetimi tek başına yürütebilecek. Hatta araçların Reuters kaynaklara göre bir Android telefona takılı bile olması gerekmeyecek. Google, Android sistemini direk araç üzerine inşa ederek bir çok olası riskten de kurtulmuş olacak; telefonunuzun bataryası bitse bile aracınız ile olan iletişiminiz kesilmeyecek.

Google’ın araç içi sistemi olan Android Auto bu yıl gerçekleşen 2014 Google I/O etkinliğinde tanıtılmıştı. Android tabanlı bu araç içi sistemi tıpkı Apple’ın CarPlay sistemi gibi, navigasyon ve eğlence için akıllı telefonunuz ile birlikte çalışıyor.

android_auto

Google kendi mobil işletim sistemini daha etkili ve kullanılır kılarak otomobil endüstrisinde etkin güç haline gelmek istiyor. Zira eğer raporlardaki tespitler gerçekleşirse kullanıcıların bir Android cihaza sahip olması dahi gerekmeyecek. Sistem zaten araç üzerinde yüklü gelecek. Bu sistem ile Google kullancılara ait günlük hayatlarına dair çok daha fazla veri elde edip bunları reklam veren dev şirketlere muazzam tutarlara pazarlama şansına da elde edecektir. Günlük rota, nerede durulduğu gibi spesifik noktaları birer reklam alanına çevirmek zor olmasa gerek.

Eğer Google üzerinde çalıştığı planlarda başarılı olabilirse otomobil piyasasını tek başına domine edecek bir pozisyona kavuşabilir. Google elindeki data’yı bir şekilde bu sektöre aktarmayı becerirse bir şekilde kendisi için yepyeni bir pazarında kapılarını açmış olacak. Bunun sonucunda araç içi sistemler bir yana kendi ismi altında bir markanın doğması dahi kaçınılmaz sonuç olacaktır.

Google ile Android Auto için anlaşma imzalayan araç markalarından bir kaçı şöyle:

android-car

android-car1

android-car2

android-car4

android-car5

Kaynak: Reuters , Android Auto

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments