Apple iPhone 6 Batarya Testi

5028

IPhone sahibi kullanıcılar her zaman iyi pil ömrü istiyorlar ve iPhone 6’nın da istisna olmamasını istiyorlar. Bakalım test sonuçları bu konuda ne diyor.

iphone-6-pil-ömrü

iPhone 6 büyük boyutu ile aynı zamanda daha büyük bir batarya anlamına gelmekle birlikte batarya kapasitesinin arttırılması burada önemli nokta. iPhone 5S ile kıyaslandığı zaman iPhone 6; 1,810mAh ve 1,560mAh arasında değişen 250mAh daha fazla batarya kapasitesine sahip. Buna ek olarak, iPhone 6 içinde 20nm boyutunda Apple A8 işlemcisi ile geliyor ki bu da selefine göre telefona daha az güç tüketimi sağlamalı. Her nasılsa, 4.7-inç ekrana sahip iPhone 6 selefi 4-inçlik 5S’den daha fazla güç tüketiyor. Bu enerji tüketimi kendisini özellikle web tarama ve video oynatma noktasında daha ciddi şekilde gösteriyor.

Batarya testimize iPhone 6’nın 12 saat 26 dakika süre puanı aldığı 3G konuşma süresi ile başlayalım. Selefi ile karşılaştırıldığında burada 1 saat 40 dakikalık bir artış göze çarpıyor. iPhone 5s bu testi 2013 yılında 10 saat ve 46 dakika ile geçmişti.

iphone-6-konuşma-süresi

Testin web tarama kısmında, iPhone 6, iPhone 5s göre yaklaşık 30 dakika daha fazla bir süre ile 10 saat 29 dakika dayandı. Modelin 5S den daha geniş bir ekrana sahip olmasına rağmen böyle bir sonuç elde etmek açıkçası biraz süpriz oldu. Ancak, iOS 8 Safari iyileştirmeleri ve daha verimli hale getirilen A8 çip ile, Apple bu işi koparmayı başardı gibi görünüyor.

iphone-6-web-tarama

Son olarak, iPhone 6 batarya testi video oynatma bileşeninde büyük ekranın pil ömrü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu kanıtladı. iPhone 5S’in 10 saat 30 dakika dayandığı noktada, iPhone 6 sadece 9 saat ve 24 dakika dayanabildi.

iphone-6-video-oynatma

iPhone 6 selefini belli noktalarda geride bıraksada batarya dayanıklılık testinden 61 saat ile çıkıyor. Bu testler için günde bir saatlik kullanım yaparsanız telefonun bataryasının iki günde biteceğini gösteriyor. 5S dayanıklılık testinde 54 saatte kalmıştı bu arada. Eğer iPhone almayı düşünüyorsanız iPhone 6 Plus bu modele göre daha iyi bir tercih olacaktır.

iphone-6-batarya-test-sonucu

Not: Yapılan testler Türkiye koşullarında değişiklik gösterebilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments