Samsung Smart TV’ler Tizen’le Çalışacak

1038

Samsung’un Google hakimiyetinden çıkma hamlesi olarak adlandırılabilecek “Tizen” adlı tamamen kendisine ait işletim sistemi üzerinde çalıştığını biliyorduk, bu çalışma akıllı telefon departmanı tarafında sessizce ilerlemekteydi. Şimdi şirket 2015 yılında, bu işletim sistemini Smart TV yelpazesinin üzerinde tanıtacak. Aslında Samsung, tüm Smart TV’lerini bu yıl Tizen üzerinde çalışacak şekilde inşa etmiş durumda.

samsung-smart-tv

Tizen Samsung ve Intel tarafından geliştirilen Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Kendi televizyonlarda Tizen ile Samsung daha iyi işlevsellik ve uygulamalara daha kolay erişim sağlamayı hedefliyor.

Başlangıç adımı için, yeni Tizen Smart TV’ler TV izlerken bir oyun sırasında takım ve oyuncu istatistikleri kontrol etmeyi sağlayacak, PlayStation’da bir konsola gerek kalmadan televizyonda PlayStation 3 ve 4 oyunların akışı için destek olacak, Ubisoft oyunları ve Just Dance gibi oyunlar oynamak uzaktan kumanda ve kamera ile mümkün olacak, telefonunuzda TV’den gelen TV ve canlı yayın içeriğini alabileceksiniz ve daha bir çok yeni özellik.

Tizen-samsung

Bu LG nin Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan webOS‘u televizyonları için kullanmasına benziyor. Bu işletim sistemleri genellikle sizin normal olarak kullandığınız özelliklerden çok daha yetenekli ve işlevsel.

Samsung, henüz Tizen tabanlı Smart TV’lerini tanıtmadı ama bu TV’lerin bu yıl içinde gösterime girmesi bekleniyor. Aşağıdaki videoda Samsung’un akıllı ev sistemleri için planlarını bulabilirsini, biz oldukça “cool” bulduk bakalım siz ne düşüneceksiniz.

Kaynak: Samsung Tomorrow

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments