Nest Şimdi Daha da Güçlü

432

nest-yeni-ortaklıklar-2015

Google Nest‘i satın aldığında hepimiz biliyorduk ki bu adımla birlikte Google artık evlerimizin içine de adım atıyordu. 3.2 milyar dolarlık dev satın almanın ardından Nest, arkasına aldığı Google data ve gücü ile önünü hiç olmadığı kadar açtı ve yeni ortaklılar da beraberinde geldi. Bunun yanında dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES’in bu hafta başlayan CES 2015‘de de en çok dikkat çekecek konulardan bir tanesinin akıllı ev teknolojileri olacağını sizlere duyurmuştuk. Bunun izlerini şimdi daha net görebiliyoruz.

nest-home

Akıllı ev teknolojisinin her geçen gün biraz daha hissedilir konuma geldiği şu günlerde sektörün en güçlü oyuncusu olmaya aday Google’ın Nest’i bugün CES fuarında yeni gelişmeler ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Nest akıllı ev teknolojileri alanında hizmet veren farklı 3.parti teknoloji firmalarla anlaşmaya varmış durumda. Halihazırda Jawbone, Pebble, Mercedes-Benz, IFTTT ve Dropcam güvenlik kameraları gibi güçlü firmalarla anlaşması bulunan Nest, CES 2015 bünyesinde 6 ay önce hayata geçirdiği “Works With Nest” projesi çerçevesinde 15 yeni firma ile daha anlaşma sağladığını duyurdu.

Nest yaptığı bu anlaşmalar ile sadece bir termostat ya da duman dedektörü olmaktan çok daha fazlası olacağının sinyallerini veriyor. Akıllı ev teknolojisinde tekel olması içten bile değil. Attığı adımlar zira oldukça mantıklı ve yerinde ki arkasında Google gibi bir devin olduğu asla unutulmamalı.

Nest tarafından yapılan açıklamada bugünden başlamak üzere Nest ile Works With Nest programı üzerinden çalışacak şirketler şunlar; LG beyaz eşya aletleri, Ooma Telo, Phillips Hue, sürüş asistanı Automatic Insteon, Unikey / Kevo akıllı kilitleri, Withings Aura ve August akıllı kilitleri. Zaten şu anda August, LG, Philips Hue ve UniKey akıllı ev teknolojisi ürünleri entegrasyonlarını çoktan tamamladılar ve Works With Nest programı üzerinden Nest ile uyumlu olarak çalışıyorlar.

Entegrasyon işlemlerini yakında tamamlayacak ve Nest ile uyumlu olarak çalışacak firmalar ise şunlar; Beep Dial (Şubat), Big Ass fanları (Şubat), ChargePoint Home EV şarj istasyonları (Haziran), Whirlpool beyaz eşya aletleri (Nisan) ve Zuli akıllı prizler (Nisan).

Eğer isterseniz Nest’in bu anlaşmaların temeli olan Works With Nest programına göz atabilir yenilikler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments