Apple Müzik Analiz Startup’ı Semetric’i Satın Alıyor

345

Apple‘ın, Londra merkezli  Semetric adlı müzik analiz şirketini satın aldığı bir raporda ortaya çıktı. Bu satın alma ile Apple’ın daha önce bünyesine kattığı Beats müzik servisini güçlendirmek istediği belirtiliyor.

Apple

Semetric bünyesine yönetici pozisyonuna eski Apple Uluslararası Operasyonlarından sorumlu olan Gene Daniel Levoff atandı. Ayrıca şirketin kayıtlı adresi de Apple Europe Limited olarak değiştirildi. Apple satın hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve anlaşmanın mali şartları da henüz kamuya açıklanmadı.

Semetric 2008 yılında ilk defa yayınlanan Musicmetric yazılımının ana ürünü. Yazılım, sosyal medya gibi video ve ses paylaşım sitelerinden, bloglar ve diğer kaynaklardan gelen verileri çekerek, müzik sanatçıları hakkında veri analizi sunuyor. Bu hizmetin sekiz yüz binden fazla uluslararası sanatçıya ait veriyi izlediği iddia ediliyor. Semetric ise kendisini film izleme, oyun ve TV yayınları alanlarında genişletti ancak yine de temel platform müzik.

semetric

 

Apple şu anda iki dev müzik platformunun sahibi konumunda; iTunes ve Beats Music. Semetric şirketinin de bu ikiliye entegre edilmesi ile Apple sahibi olduğu müzik platformlarından daha fazla gelir ve daha organize edilmiş reklamları elde edebilecek. Apple’ın müzik piyasasındaki konumunu bu adımlarla sağlamlaştırdığı ise inkar edilemez bir gerçek.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments