ARM Coretex-A72 İşlemcisi Akıllı Telefonunuzu Uçurabilir

421

Coretex-A72

ARM yeni işlemci setini tanıttı. ARM iddiasına göre 2016 yılında gelecek yeni nesil Coretex-A72 işlemcisi akıllı telefonunuzu şu an olduğundan 3,5 kat daha hızlı hale getirecek.

Şirket bugün tanıttığı Cortex-A72 işlemci setinin bugüne dek ürettiği en yüksek performanslı işlemcisi olduğunu ifade ediyor. Coretex-A72 3.5 kat daha güçlü ve işlemci önceki nesil işlemci seti A15 versiyonuna göre daha % 75 daha daha fazla enerji verimliliği sunduğu da diğer gelen detaylar arasında. İşlemci 2016 yılında akıllı telefonlar ve tabletler üzerinde kullanılmaya başlanacak.

Cortex-A72-ARM-cepklinik

ARM ayrıca grafik işlemcisi olan Mali-T880 modelini de tanıttı. Bu model şirket tarafından, oyun konsollarındaki grafik kalitesine sahip mobil cihazlar için “konsol kalitesinde oyun” oynamayı mümkün kılacak işlemci olarak tanımlanıyor.

 

 

ARM, yeni çiplerinin akıllı telefonlar ve tabletlere 4K adaptasyonunu getireceği konusunda ümitli. 2016 yılında göreceğimiz bu yeni çipler bakalım beklentileri karşılamada yeterli olabilecekler mi, bekleyip göreceğiz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments