Akıllı Telefonlarda Batarya Süresi Nasıl Artırılır?

730

android-batarya-suresi-uzatma
Yeni nesil akıllı telefonlarımızın işlemci hızı,ram miktarı yada ekran çözünürlükleri her geçen gün yeni cihazların çıkışıyla artıyor diyebiliriz.Tabi haliyle en çok bizi etkileyen durumu ise cihazlarımızın kısa giden şarj süresi diyebiliriz.Bu gibi durumlar için çeşitli önlemler almaya çalışıyoruz.Bunlardan en çok yaygın olanlardan biri ise yedek batarya yada şarjlı kılıflar diyebiliriz.

Batarya süresini neler etkileyebilir derseniz birçok nedeni var diyebiliriz.Yani günlük olarak kullandığımız özellikler arasında ekran parlaklığı,wifi,3g bağlantısı,uygulamalar ve oyunlar sayesinde baya bir şarj etmemiz gerekecektir.Bizde sizler için bu özellikleri biraz azaltarak şarjı süremizi nasıl uzatabiliriz onu göreceğiz.

Ekran Parlaklığını Azaltın
Akıllı telefonlarımızda ekran özelliğine göre bir işlem uygulayabiliriz.Pil süresini en çok etkileyen durumlardan biriside ekran parlaklığıdır.Eğer ekran parlaklık süresini manuel olarak ayarlarsak yada otomatik seviyeye çekersek biraz olsun tasarruf edebiliriz.

Daha Az Widget Daha Uzun Batarya Ömrü
Ekranda fazla görsel kullanmakta batarya süremizi azaltabilir.Ekranda bulunan uygulamalar,widgetler gibi işlemler ile hem telefonumuzu yorabilir hemde şarj süremizi azaltabilir.

2G/3G Bağlantısı Arasında Geçiş Yapın
Telefonunuzda 2 farklı bağlantı şekli var diyebiliriz.Bunlar 3G ve 2G bağlantılarıdır.Eğer sinyal alımı zayıf bir bölgede iseniz 2G bağlantısına çekebilir ve biraz daha şarj sürenizi çoğaltabilirsiniz.

Arkaplan Görüntüsünü Basit Tutun
Akıllı telefonunuzda canlı hareketli duvarkağıtları kullanmak yerine sade ve basit duvarkağıtları kullanarak bekleme süresinde daha az şarj yemesini sağlayabilirsiniz.Eğer hareketli bir arkaplan kullanırsanız şarj süreniz kısalabilir.

Son Sürüme Güncelleyin
Belirli aralıklarda telefonunuzun kullandığı işletim sistemine ait güncellemeler ve yamalar çıkmaktadır.Bu güncellemelerde genelde batarya ile ilgili sıkıntılar olursa düzenlemeler,iyileştirmeler yapılmaktadır.Yani güncellemeleri mutlaka yapmanızda fayda var diyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments