Telefon Şarj Oluyorken Telefonla Konuşmak Tehlikeli Midir?

338

Telefon Şarj Oluyorken Telefonla Konuşmak Tehlikeli Midir?

Teknoloji ile birlikte her geçen gün yeni icatlar ve ürünler piyasaya sunulmaktadır. Tabi her ürünün kendine özgü bazı kullanım şartları olmaktadır. Yani kullanımda yararı olduğu kadar tehlikeli yanları da mevcuttur. Bu bakımdan bugün teknolojik ürünlerden biri olan telefonun özellikle şarj ederken kullanımının doğurabileceği sonuçlar hakkında bilgi vereceğiz.

Normal telefonlar bir yana son zamanlarda çıkan akıllı telefonların büyük bir şarj sorunu olduğu ortada. Olay artık telefonluktan çıkmış bilgisayar ağına dönmüş olduğu için, telefon içi kullanılan programlar telefonun bir hayli çok bataryasını kemirmektedir. Bu bakımdan elinize aldığınız telefonu 1 saat sonra yerine bırakmanız gerekebilir. Bu durumda özellikle oyun oynayanlar için bu durum hayli can sıkıcıdır. Bu yapılması gereken durum sağlıklıdır ancak pek te bu duruma alışabildiğimiz söylenemez. Bundan dolayı genellikle telefonları sarja takıp öyle oynamayı seçeriz. Bu yöntemin bizler üzerinde görülmeyen bir tehlikesi bulunmaktadır. Birincisi telefon hem aldığı şarj yüzünden hem de telefon kullanımındaki harcanan enerji yüzünden hızlı bir şekilde ısınmaktadır. Eğer ki bu ısıyı fark edemezsek bir süre sonra telefonunuz elinizde eriyip gidebilir. Elektronik eşyalarda bu konularda malesef ki biraz hassas geliştirilmiştir.

Gel gelelim telefon kullanımında hem şarj ederken hem de konuşmaya. Bu durumun aksi sonuçları bir çok değişken ile ifade edilebilir. Peki bu değişkenlerden kastımız ne? Şimdi bir telefonun kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlardan mahrum isek, telefonunuz bir nevi saatli bomba gibidir. Bu bakımdan hiç bir şey yokken bile elinizde kalabilir. Tabi bu varsayım en iyisi. Telefon kullanımında söz konusu olay şarj ve batarya olduğundan öncelikle bu ikisinin orijinal parçalar olması gerekmektedir. Piyasada pek çok fiyatı ucuz olarak bazılarımızın tercih ettiği bataryalar ve şarj aletleri bulunur. Bu parçaların ucuz takımları ucuz ve kalitesiz malzemeden yapıldığı için kullanımı uzun vadede tehlike yaratabilir. Bir kere kalitesiz batarya yanlış kullanım yüzünden ya da yanlış şarj yüzünden kısa süre içerisinde bozulabilir, şişebilir ve az önce de yazdığımız gibi saatli bir bomba haline gelebilir.

Az önce oyun oynarken şarj etme konusundan bahsetmiştik. O durum, telefonla konuşurken ki duruma eş değerdir. Aynı şekilde hem telefona bir elektrik akımı giriyor hem de kullanılan enerjiden dolayı çıkış sağlanıyor. Telefon ısınıyor. İç bağlantılara zarar veriyor. Yakabiliyor ya da en kötü ihtimal telefonu patlatabiliyor. Düşünün kulağınızın dibinde bomba patladığını. Bu durumda o bombadan farksız. Tabi bu bahsettiğimiz olay çok rastlanır bir şey değil. Ancak dediğimiz gibi dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bu maddelere uygun hareket ederseniz başınıza gelme ihtimalini o kadar minimuma düşürürsünüz. Bu bakımdan evet, telefon şarj oluyorken telefonla konuşmak tehlikeli olabilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments