Dual Video Call Nedir

607
Dual Video Call Nedir

Dual Video Call Nedir

Dual video call nedir? Türkçe anlamı ile çift videolu arama anlamını taşımaktadır. Yani telefonunuz üzerindeki arka ve ön kameranın aynı anda çalışması ile çekeceğiniz bir videolu arama  demektir.

 

Bu şekilde gelişen bir teknolojinin bizler üzerindeki faydası neler olabilir? Telefonlardaki kamera özellikleri öncelerinde bilgisayar ve dijital fotoğraf, video kameralarında başlamıştır. Sonrasında teknolojinin bir dizi ilerlemeleri sonucunda artık eskisine göre dijital parçaların daha küçük boyutları elde edilmiştir. Ve bir dijital alet içerisinde birden çok olgu buluşmaya başlamıştır. Kamera ve fotoğraf birbirinden ayrılmaz ikilidir. Çeşitli özel anlarımızı somutlaştırmak amaçlı insan üzerinde büyük faydası olan bu teknolojinin kalite boyutları da her geçen gün artmaktadır. Dual video, kamera özellikleri normal bir kameranın size vereceği kalitenin çok çok ötesinde bir kalite sunmaktadır. Dual kamera, artık sizin normal kameralara göre objektif çevre ışık ve esanslarının çok daha renkli ve canlı bir görüntü sunmasına olanak sağlamıştır. Özellikle isim yapmış iphone gibi telefonlarda kamera ve video olayında bir çığır açılmıştır.

 

Görüntülü konuşma artık neredeyse tüm akıllı telefonların olmazsa olmazı haline gelmiştir. Herhangi farklı bir dijital alete ihtiyaç duymaksızın elinizin altında sahip olduğunuz telefonlarla dünyanın hangi ucunda olursanız olun iyi çeken bir hatta da sahip iseniz sevdikleriniz ile her an özlem giderebilir ve mutlu anlarınızı onlarla paylaşabilirsiniz. Bu durum normal görüntülü arama içerisinde mevcuttur aslında. Dual video olayında bir konferans gibi alanda ya da arkadaşlarınız ile konuşma yaparken daha iyi bir imkan sunacaktır ki teknoloji daha yeni ileri ki zamanlarda insanların ihtiyaç ve kullanım alanlarına göre daha nerelerde nasıl kullanılacağına ya da hangi durumlarda daha çok fayda sağlayacağını hepimiz göreceğiz. Şimdi gelen bu teknoloji bazılarının aklında soru işareti bazıları için de heyecandan ibarettir. Şuan halen konuyla ilgili fazla kişi bilgi sahibi değildir ve genellikle konu ile alakalı daha çok ingilizce yazılara ulaşılabilmektedir. Zamanı geldiğinde yeni gelen bu teknolojinin faydalanacağı programlar ile daha da kullanım alanı genişleyecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments