Android Telefonlara Apk Nasıl Yüklenir?

203

Apk kısaca nasıl bilgisayarınıza yükleyeceğiniz bir programın ya da oyunun setupu varsa bu apk denilen şey de android telefonlardaki program ya da oyunların setupu niteliğini taşımaktadır. Android telefonlarınızdaki google play uygulama marketinden indirebileceğiniz oyun ya da programların içerisinde de aslında apk dosyaları mevcuttur. Ancak bizim bahsedeceğimiz apk dosyaları google play içerisinde bulunmayan ve oradan indiremeyeceğiniz türleridir. Peki bu normal şartlarda indirilemeyen apk dosyalarının esprisi nedir?

Android Telefonlara Apk Nasıl Yüklenir

Telefonunuz içerisindeki google play uygulama, oyun marketi içerisinde indirebileceğiz şeyler her zaman ücretsiz olmayabilir. Bazı uygulamalar ücretli bazıları ise ücretsizdir. Ücretsizleri zaten indirebilirsiniz. Peki ya bunun ücretlilerini nasıl yapacağız? İşte burada anlatacağımız asıl konu geliyor. Bu yollar içerisinde google play uygulaması içerisinden farklı türlerden uygulamalar indirerek bu problemi çözümleyebilirsiniz. Bunlardan bazıları; Sideloading, APKMirror, AppInstaller’dır. Bu uygulamalardan bir tanesini google play uygulama,oyun marketinden telefonunuza indirebilirsiniz.

Apk dosyaları google play sisteminden ayrı olduğu için her daim güvenilir olmayabilir. Bunun için 3-5 yazı okumanız size yeterli gelmeyebilir. Bu konuları iyice araştırmanız, bir uzmana danışmanız ya da bu iş ile ilgilenenler içerisinde forum da olabilir, bu tarz yerlerden iyice araştırmanız gereklidir. Neden diye soracak olursanız eğer apk indirme ve yükleme üzerine pek çok insan bu konuda araştırma yapıyor ve bu yola baş vuruyordur. Peki bu kadar çok rağbet gören işlemler içerisinde başkalarının da parmağı olmayacağı ne malum. Ne demek istiyorsun hocam diye soracak olursanız, internet üzerinden farklı kaynaklar ve özellikle bilinmeyen kaynaklar üzerinden indireceğiniz apk dosyası süsü verilen dosyalarla virüs içeren dosyalar indirmeniz pek mümkün. Eğer ki bu hataya bir gün düşecek olursanız telefonunuz gerçekten ciddi bir tehlike altına girmiş olacak. Gerekli dosya ya da bilgilerinize erişemez noktaya bile gelebileceksiniz. Bizden uyarması.

Uyarı dışında apk dosyası yükleme işine gelecek olursak, bu işlem çok çok basit. Bazı kaynaklarda önce bilgisayara sonra telefonunuza aktarma varken bazılarında da direk telefonunuza indirme var. Her ikisi de aynı noktaya vardığı anda ve telefonunuza program zincirini aktardığınız anda kurma işlemine geçeceksiniz. Yalnız kurma işleminde karşınıza ufak bir problem çıkabilir. Programı engelleyici ufak sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni apk dosyaları normal oyunun google play store’dan indirilmiş halde içerisinde mevcuttur. Yalnız biz bunu daha farklı bir yoldan yaptığımız için telefonunuz size bir güvenlik duvarı oluşturacaktır. Yani bu uygulama telefonunuz tarafından bir korsan uygulama olarak tanımlanacaktır. Bilinmeyen olarak tanımlandığı için bilgisayarınızda olduğu gibi telefonunuzda da size bir koruma engeli çıkaracaktır. Bu konuda yapmanız gereken olay hemen ayarlar menüsüne giriş yapmanız olacaktır. Ayarlar menüsünde hemen uygulamalar kısmına gelerek, buradan bilinmeyen kaynaklar seçeneğini aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Aktif hale gelen seçenek ile birlikte program ya da oyunlarınızı daha rahat bir şekilde kurabilmeniz mümkün olacaktır. Yalnız burada bir daha hatırlatma yapmak isterim. Ayarlar menüsünde aktifleştirdiğiniz seçenek bir nevi size gelebilecek dış virüs dosyalarına karşı her türlü gel telefonumu ele geçir niteliğinde bir davettir. Bu bakımdan uygulama ya da oyununuzu yükledikten sonra tekrardan ayarlar, uygulamalar seçeneğinden bilinmeyen kaynaklar butonunu eski haline çevirmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Her apk dosyası virüslü olacak diye bir kaide yoktur. Ancak virüslü olabilme ihtimali de vardır. Bu yüzden iyi araştırmanız ve ona göre bilgisayarınıza indiriyorsanız iyi araştırıp indirmeniz gerekmektedir. Bu bakımdan dikkat etmekte fayda var.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments