Apple İphone 7 Plus İncelemesi

283

İphone 7 Tasarım

Standart Iphone modellerindeki gibi bir tasarım ile karşımıza çıkıyor, Iphone 7. Ancak az da olsa farklılıklar mevcut. Örneğin eski modellerde kötü bir görüntüye sebep olan yukarıdaki anten şeritleri bu modelde alt ve üst bölümlere yuvarlak bir biçimde konulmuş. Arka kısımdaki anten şeritlerden arındırılan tasarım, telefonun daha sade ve hoş bir görüntüye kavuşmasını sağlamış. Tasarımda değişen bir diğer özelliği de, 3.5mm boyutundaki kulaklık girişinin, yeni modelde çıkarılmış olması. Kulaklık girişi yerine ikinci bir hoparlör çıkışı telefona konumlandırılmış. Böylelikle İphone 7, yüksek kalitede ses çıkarabilecek.

İphone 7 Suya Dayanıklı

Donanımsal olarak, suya dayanıklı ilk iphone olma özelliğinde. Iphone 7’yi suya dayanıklı olarak çıktığını söyleyen firma, telefonun IP67 sertifikasına sahip olduğunu söyledi. Yani Iphone 7 maksimum bir metre derinliğinde, 30 dakika süresi boyunca suda kalabiliyor. Ancak biz yine de riske edip, test etmemenizi öneriyoruz.

İphone 7 Ekranı Nasıl?

Son iki nesildir üretilen 4.7inç ekran, bu modelde de aynı şekilde pazara sunulmuş. Ekran çözünürlüğü ise 750*1334 piksel boyutlarında. IPS LCD tabana sahip ekranda inç başına düşen ekran yoğunluğu ise 326 piksel. Ayrıca, ekran basınca duyarlı şekilde üretilmiş.

İphone 7 Donanımsal Özellikleri Neler?

Tam dört çekirdeğe sahip olan İphone 7, Apple 10 Fusion işlemcisine sahip. İşlemcinin performansı çok yoğun iş gücünde bile 2.4 GHz’da. Çekirdeklerin üretim süreci ise 16nm. Hafıza olarak eski modellerdeki 16Gb’lar tarih oluyor. Serinin son telefonunda giriş modeli 32Gb olarak depolama kullanıyor. En düşük seviye bu, diğer modelleri ise 128Gb ve 256Gb. RAM eski İphone modelleri ile aynı yani 2Gb.

İphone 7 Kamerası Nasıl?

En önemli değişiklik kamerada olduğunu söylesek yerinde olur. Kamera 12Megapiksel olmasının yanında, telefonda aynı noktaya bakan iki kamera mevcut. Böylelikle, odaklanma çok daha kaliteli oluyor. Sensör ise çok daha büyük. OIS özelliğini de İphone 7 destekliyor. Telefonla çekilen görüntülerde gerek derinlik, gerek çözünürlük çok üst kalitede olacak. Profesyonel fotoğraf makinesi gibi çekimler yapmanız artık bu telefonla mümkün!

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments