Gmail Şifre Değiştirme

692

Gmail, hitap ettiği kollar ile bilgisayar kullanıcılarının ayrı önem verdiği bir servis haline geldi. Bugün özellikle akıllı telefonların whatsapp konuşmalarından, rehberindeki kişilerin yedeğine kadar pek çok bilgisi, gmail hesaplarına bağlı servislerde korunmakta, bunun bilincinde olan kullanıcılar ise bu serviste şifrelerini güvende almaya ayrı bir önem gösteriyor. Size bu yazımızda, şifre değiştirmeyi, güçlü şifre seçmeyi, hesabınızın güvende kalması için yapmanız gerekenleri anlatacağız.

Şifre Değiştirme

https://www.google.com/gmail/ adresini kullanarak, Google e-mailiniz ve kişisel şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra Google maillerinizin yer aldığı Gmail bölümüne yönlendirileceksiniz. Burada, Sağ üst köşede bulunan, resminiz varsa çember içerisindeki resminize yoksa Gmail’de kullandığınız adınızın baş harfini çember içinde içeren ikona tıklayın. Hesabım düğmesine basın. Yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz burada “Oturun açma ve güvenlik” şeklinde bir başlık göreceksiniz hemen sol altta bu başlığın hemen altında yer alan “Google’da oturumu açma” bağlantısına tıklayın. Sağ bölümde “Şifre” yazan bir birim göreceksiniz buna tıkladığınızda, mevcut şifrenizi tekrar girmenizi isteyen yeni bir sayfaya yönleneceksiniz. Buraya şifrenizi tekrar girin. Yeni bir sayfa açılacak, buraya yeni şifrenizi girin, alt satıra girdiğiniz bu yeni şifreyi tekrar girin ve “Şifreyi Değiştirin” düğmesine tıklayın, işte bu kadar Google şifreniz başarılı bir şekilde değiştirildi.

Yüksek güvenlikli şifre seçimi

Google’da şifre seçerken, en az sekiz haneli, üç hane sayı, üç hane harf ve son iki hane işaret olan bir şifre dizisi seçin. Maksimum güvenlik için, aynı türden iki birimin ard arda gelmemesine dikkat edin. Örneğin, bir sayı arkasına bir harf, onun arkasına bir sayı ya da bir işaret koyun. Örneğin şöyle bir şifre: a5,7p3s: size verdiğimiz örnekteki gibi üç harf, üç sayı iki noktalama işaretinden oluşan bir şifre. Şifrenizi üç ayda bir değiştirmenizi öneririz. Ayrıca tanımadığınız ancak giriş yapmak zorunda kaldığınız cihazlardan Gmail hesabınıza giriş yaparsanız da muhakkak şifrenizi değiştirin. Mail, telefon, sms gibi bağlantılar ile sizden şifrenizi isteyen kişi ya da kurumlara itibar etmeyin, şifrenizi değiştirmeyin. Google şifreleriniz bir algoritma ile korunur, sizin mevcut şifrenizi Google dahil kimse bilmez.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments