Cep Telefonuna Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

2024

Cep Telefonuna Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir

Cep telefonunuz ortada hiçbir sebep yokken yavaşladı mı? Bazı uygulamaları açamaz, güncelleme yapamaz hale mi geldi? Ya da Whatsapp gibi ücretsiz uygulamarın sağında solunda reklamlar mı çıkmaya başladı? Eyvah! Telefonunuzda virüs var!

Standart olarak telefon virüsleri, android işletim sistemlerinde daha fazla bulunmaktadır. Hem bu yazılım dilinin geliştiricisinin çok olması hem de ücretli uygulamaların ücretsiz sürümlerinin, korsan sitelerce kullanıcılara sunulup, kolay erişebilir hale getirilmesi ile bu tarz telefonlara virüs bulaşımı çok kolay oluyor. Ancak hemen endişe etmeyin, bu kadar kolay bulaşan virüslerin, temizlenmesi de bir o kadar kolay.

Telefon Virüsünü Temizleme

İster android olsun ister IOS hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın ana kaynağı dışından temin ettiğiniz uygulamalar, virüs içeriyor olabilir. Bu yüzden telefonunuzda virüs girdiğine dair sinyaller mevcutsa dış kaynaklardan yüklediğiniz en son uygulamaları silin. Her sildiğiniz uygulamadan sonra telefonunuzu kapatıp açın ve virüsün kalkıp kalmadığına bakın. Silme işlemine en son yüklediğiniz uygulamalardan başlayıp, geriye doğru gidin. Her silme işlemi sonrasında telefonu kapayıp, açmayı unutmayın. Dış kaynaklardan yüklediğiniz tüm uygulamaları silmenize rağmen virüs halen telefonunuzdaysa virüs koruma programı yükleyip telefonunuzu taratmanızı öneriyoruz.

İlk aşamada virüs koruma programı önermeme sebebimiz, bu tarz programların telefonları ciddi ölçüde yavaşlatması. Bu yüzden virüs koruma programını yükleyip telefonunuzu taratıp ilgili virüsü kaldırdıktan sonra bu virüs koruma programını silmenizi öneriyoruz. 360 Security uygulamasını önerebiliriz. Hem ücretsiz hem de başarılı bir anti virüs uygulaması.

Telefonunuza anti virüs uygulamasını yükleyip, tarattığınıza rağmen virüs koruma programı ilgili virüsü bulamadı ya da bulmasına rağmen silemedi, karantinaya alamadı mı? Bazen bu tarz telefon virüsleri ile karşılaşmanız mümkün. Güçlü bir altyapıya sahip olan bu virüsler kimi zaman kendilerini sistem dosyalarını kopyalar ve silinemez hale gelirler. Bu gibi virüslerden kurtulmanın tek yolu ise ne yazık ki telefonunuza format atmaktan geçiyor.

Bazen ortada virüs yokken de telefonlar yavaşlayabilir. Bu gibi durumların en büyük sebebi rami kasan yüksek hafıza dosyalarıdır. Telefonunuzdaki internet geçmişini, hatırlatmaları silin, yüksek ram yiyen ve işinize yaramayan uygulamaları kaldırın ya da durdurun, işinize yaramayan dosya, resim, mesaj gibi öğeleri silin. Büyük olasılıkla hızlanacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments