Android’de Unutulan Ekran Kilit Şifresi Nasıl Kırılır

2097

Android işletim sistemini sahip akıllı telefonunuz yada tabletiniz varsa ekrana koyduğunuz desen şifresini unuttuysanız mutlaka bu makalemizi okumalısınız.

Android işletim sistemine sahip cihazlarda dosyalar, fotoğraflar veya uygulamalarınızı korumak amaçlı olarak farklı kişilerin cihazınızı korumak için ekran kilidi yada desen kilidi ekleyerek kullanmalarını engelleyebilirsiniz.Ekrana istediğiniz gibi desen kilidi yani çeşitli çizimler yaparak kilitleyebilirsiniz,istersenizde şifre ekleyerek koruma sağlayabilirsiniz.Asıl sorun bu şifrelerin unutulması yada hatalı girilmiş olmasıdır.

Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız aklınızda şunu bulundurun.Cihazınızın tam bir yedeğini mutlaka belirli aralıklarda almalısınız.Yoksa bu yapacağımız işlemden sonra cihazınızda bulunan tüm bilgiler silinecektir.

android-format-atmak

Genel olarak tüm android işletim sistemine ait cihazlarda format atma yöntemi bulunmaktadır.Ses azaltma, home tuşu ve güç tuşuna birlikte basarak samsung cihazlarda format atabilir ve ekran yada desen kilidinden kurtulabilirsiniz.Tabi tekrar hatırlatmakta fayda var cihazınızda bulunan tüm bilgileriniz silinecektir..

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments