Google Play Store İngilizce Oldu Nasıl Düzeltilir?

1213

Android işletim sistemlerine ait cihazlarda bildiğinizi gibi uygulama yada oyun indirmek için Google Play kullanılmaktadır.Google Play Store üzerinden istediğiniz gibi ücretli yada ücretsiz oyun ve uygulama indirebilirsiniz.Google firması geçtiğimiz günlerde Google Play Store için yeni bir güncelleme yayınladı.Firma güncelleme sonrası Google Play Store ingilizce oldu şeklinde birçok şikayet aldı ve kullanıcılarının güncelleme sonrası uygulamanın kullandıkları dile çevrilmesi gerektiğini açıkladı.Tabi ülkemizde bu durum aynı şekilde devam etti ve bizde sizler için Google Play Store uygulamasının nasıl Türkçe yapılacağını araştırdık.

Google Play Store Nasıl Türkçe Yapılır?
Bu sorun Google Destek Birimine iletildi ve kısa zamanda bu problem çözülecektir.Geçici olarak Google Play Store uygulamasını Türkçe yapabilirsiniz.

Google Play Store uygulamasını Türkçe yapmak için ise cihazda bulunan Güncellemeleri kaldırarak Türkçe olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.Tekrar güncelleme yaparsanız yani Google Play Store güncellenirse İngilizce olacaktır.Yeni bir güncelleme gelene kadar beklemenizde fayda var…

Ayarlar – Genel -Uygulamalar menüsüne giriş yapıyoruz.Google Play’i seçiniz. Bazı telefonlarda Güncellemeleri Kaldır seçeneği görülecektir, dokunup kaldırın. Güncellemeleri kaldır göremiyorsanız sağ üstte bulunan üç noktaya dokunun. Güncellemeleri kaldır seçeneği belirecektir. Google Play Store’a tekrar girdiğinizde Türkçe olduğunu göreceksiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments