Vk.com Şifre Değiştirme

23946

Ağırlıklı olarak Rusların kullandığı ancak bolca Türk’ün de içerisinde yer aldığı Vk.Com sosyal paylaşım sitesi, Facebook tarzı bir alt yapıya sahiptir. Fotoğraf, video, durum paylaşımları, sayfa takipleri kişiler arası mesajlaşma, arkadaşlık istekleri gibi Facebook alt yapısında bulunan pek çok servisi ihtiva etmektedir. Ayrıca yabancı ağırlıklı olması sebebiyle, İngilizce, Rusça gibi dillerde hakim olmak isteyen kişilerin ağırlıklı olarak tercih ettiği bir sosyal ağdır. Sürekli alt yapısını geliştiren yazılımcıları sayesinde ara yüzü ve sunduğu hizmetler sürekli gelişerek gitmektedir.

Vk.com sitesinde kullanıcılar, üye olduktan sonra özellikle de bir hayran sayfası açtıklarında belirli bir büyüklüğe gelmesi ile beraber hesaplarını korumak için ayrı çaba harcarlar. Hesaplarına telefon numaralarını bağlar, telefon ile doğrulama kodu alır, üç boyutlu güvenlik sistemleri geliştirir veya düzenli periyotlarda Vk.com şifrelerini değiştirirler. Eğer siz de üçüncü basamaktaysanız ve şifre değiştirmeyi bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Vk.com Şifresi Nasıl Değiştirilir?

  1. İlk olarak https://vk.com adresine gidip, e-posta adresiniz veya telefonunuzu birinci satıra, ikinci satıra da şifrenizi girerek üye girişi yapın.
  2. Sağ üst bölümde bulunan adınızın yazdığı yeri tıklayın
  3. Açılan bölümden Setting yazısına tıklayın.
  4. Setting bölümünde kişiseş ayarlar listelenecek, burada alt satırlarda Password yazısını göreceksiniz. Yanındaki Change düğmesine tıklayın.
  5. Alt birim açılacak, burada birinci satıra mevcut şifrenizi diğer iki satıra yeni şifrenizi girip Change Password düğmesine tıklayın. Son aşamadan sonra mevcut şifreniz değişmiş olacaktır.

Güçlü bir Vk.com şifresi seçmek için 12 haneli bir şifre kombinasyonu oluşturmanız gereklidir. Kombinasyon oluştururken aşağıdaki adımlara dikkat etmeniz, güvenliğini arttıracaktır.

  • En az üç harf kullanın, harflerden birisi ya da iki mutlaka büyük olsun.
  • En az üç sayı kullanın ve sayılar birbiri ile ardışık gitmesin.
  • En az üç noktalama işareti kullanın ve bu işaretlerin birbiri ile farklı olmasına özen gösterin.
  • Art arda aynı birimleri getirmemeye özen gösterin. Örneğin, arka arkaya sayılar ya da harfler gelmesin aralarına sayı, noktalama işareti vb. gibi diğer birimleri koyun.
  • Şifreniz herkes tarafından bilinebilecek kişisel bilgilerinizden biri olmasın.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments