Nokia D1C Teknik Özellikleri

249

Nokia D1C Teknik Özellikleri
Mobil bölümünü Microsoft’a satan Nokia, uzun bir süreç boyunca akıllı telefon pazarından uzak kaldı. Ancak anlaşmanın süresi dolması ile birlikte pazara süper özellikleri ile beraber Nokia DC1 telefonunu çıkardı.

Telefon henüz piyasaya sürülmedi, bu yüzden de teknik özellikleri tam anlamıyla bilinmiyor. Ancak, bazı özellikleri kullanıcılara lanse edildi. Bunları AnTuTu Benchmark paylaşımı ile biliyoruz. İşte, yeni modelin bazı donanımsal özellikleri.

  • Ekran çözünürlüğü Full HD olacağı söyleniyor, ekran boyutları hakkında ise net bir bilgi henüz yok.
  • Telefonun işletim sitemi Android 7.0 ve Nougat.
  • Ön kamerasının çözünürlük kalitesi tam 8MP, arka kamera ise 13MP çözünürlüğünde
  • RAM’i 3GB, ROM yani depolaması ise 32GB boyutunda.

Telefonun şuan bilinen mevcut özellikleri bu şekilde. Fiyat aralığının standart kullanıcılara hitap edileceği düşünülmekle birlikte, 2007 şubat ayında ilk tanıtımının yapılacağı beklenmekte. Eğer yüksek kalitede düşük fiyatlarda olursa, yeniden pazarın hakimi olmayı başarır. Özellikle üretici firmanın geçmişte piyasaya sürdüğü yüksek kaliteli modelleri göz önüne alındığında kullanıcıların Nokia DC1’den beklentileri yüksek.

Akıllı telefonlar pazarına en hızlı girişi yapan firma, Nokia N97 modeli ile zirveyi uzunca bir dönem korudu. Daha sonra çıkan Blackberry ve hemen peşinde gelen Iphone modelleri firmanın pazardaki hakimiyetine son vererek, belki de firmanın satılmasına zemin hazırladı. Ancak, kullanıcılar, uzun yıllar boyunca süren sessizlikten sonra yeni ürün için beklentilerini yüksek tutuyor.

Düşünceler Ne Yönde

Akıllı telefonlar dünyasına D1C ile hızlı bir giriş yapacak olan eski köklü firma, kısa sürede Samsung gibi fiyat aralıkları ile her bireye hitap eden büyük firmalarla rekabete gireceği düşünülmekte. Kısa periyotlarda, yeni telefon modellerini piyasaya sürüp, yeniden pazarın hakimi olma yoluna gideceği beklenilmekte. Hatta, çok lüks modeller çıkarıp Iphone bile kafa tutacağı beklentiler arasında. Yeni ürünün ise 2007 şubat ayında düzenlenecek, Barcelona’da ki Mobil Dünya Kongresinde tanıtıldıktan sonra piyasaya sürüleceği düşünülmekte. Kesin olan bir şey varsa o da, Nokia, D1C ile durmayacağı ve kısa sürede yeniden en büyük mobil üreticiler arasına gireceği.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments