İkinci El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

952

İkinci El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İkinci el telefon alırken ilk dikkat etmeniz gereken nokta telefonun çalıntı olmaması. Evet, gerçekten bu çok ciddi bir durumdur. Çalıntı bir telefonun elinize geçmesi durumunda hapis cezasına kadar çok ciddi cezalar almanız muhtemel. Bu yüzden, bireysel kişilerden telefon alırken, aldığınız kişinden telefonun faturasını varsa garanti belgelerini temin etmeniz sizin için hayati önem arz ediyor. İkinci el telefon satan telefonculardan telefon alacaklar ise satan kişinin, kimlik fotokopisini aldığından emin olun. Ayrıca, telefonu aldığınız yerden, o telefonu oradan aldığınıza dair bir belge isteyin. Böylece, kazayla bir çalıntı telefonun elinize geçip, başınızın ağrımasını büyük oranda engellersiniz.

Güvenlikten sonra ikinci dikkat etmeniz gereken telefonun hızı, hasar görüp, görmediği, pil ömrü ve andorid sürümü olmalıdır. Özellikle eski jenerasyon Galaxy S3 gibi telefonların android güncellemesi ne yazık ki artık otomatik olarak yapılamamakta. Bu da yeni nesil pek çok akıllı telefon uygulamasını açamayacağınız anlamına gelir. Android telefon alırken, özellikle play storenin güncellenir olup olmadığını kontrol edin. Google mağazaları güncellenmeyen telefonlar adeta çöp niteliği taşımaktadır. Çünkü hiçbir uygulamayı indiremezsiniz. Ancak, APKsını manuel olarak kurabilirsiniz, bu da çok zahmetli ve güvenlik açısından riskli bir işlemdir.

Pil kalitesi de ikinci el telefon alırken dikkat etmeniz gereken hususlar arasında yer almaktadır. Pilinde şişme, yarılma akma olan telefonlardan uzak durun! Pili uzun gitmeyen telefonları geri iade edin. Bu telefonların pil ömrü yarılanmıştır ve kısa sürede daha da az pili gidecektir. Pil değiştirmek de masraflı bir işlemdir.

Telefonun batarya haznesindeki vidalarında eksik, çıkık ya da gevşeklik olan telefonları kesinlikle almayın. Bu telefonlar tadilat görmüş demektir. Pil yuvalarına giren altın rengi bakır pil değme uçlarında karartı olan telefonları da almayın. Şarj ederken sıkıntılar yaşarsınız.

Bir telefonu almadan önce muhakkak bir yakınınızı arayıp, ses kalitesini kontrol edin. Hoparlör ya da mikrofonunda arıza olan telefonlar kullanılamaz. Değişimleri ise çok ama çok masraflıdır. Sonrasında ikinci el telefon alayım, hesaplı davranayım derken aynı telefonun sıfırı ile aynı ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz ki ikinci el telefonlarda sık karşılaşılan bir problemdir, hoparlör arızası.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments