iPhone 7 ve iPhone 7 Plus DFU Moduna Alma

430

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile DFU Moduna Alma

Tasarım açısından çok farklı bir değişim göstermese de, donanımsal özellikleri ile zirveye oturan Iphone’un yeni telefonu Iphone 7, yeni home tuşu ile de kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm Iphone modellerindeki standart basmalı Home tuşu, yeni modelde, dokunmatik bir Home tuşu olarak karşımıza çıkıyor. Cihazların tuşu kilitliyken, dokunmatik ekrana temas etmeniz herhangi bir işlevin gerçekleşmesine neden olmaz. Bu yüzden, öncelikli olarak Home tuşuna basmanız, ekran ışıklarını yakmanız ve bu şekilde dokunmatik ekranı kullanmaya başlamanız gerekmekteydi. Ancak yeni modelde bulunan dokunmatik özellikteki bu home tuşu, ilgili noktasına basıldığında titreyerek gerçek bir basmalı tuş hissiyatı verirken, kolayca ekranın açılmasını sağlıyor.

Cihazın bu dokunmatik yeni Home Tuşu paralelinde değişen, DFU moduna geçişi de getirdi. Device Firmware Upgrade şeklinde bir açılıma sahip olan bu özellik sayesinde Iphone sahipleri güç tuşu ile home tuşunu kullanarak telefonlarının güncelleme sistemini aktif hale getirirler. Eskiden basmalı home tuşu ve yan bölümde bulunan kapatma tuşu ile kullanıcılar telefonlarını DFU moduna getirebilirdi. Ancak, dokunmatik ana ekran tuşu ile sistem birazcık değişti.

Eski model basmalı tuşa sahip Iphone modellerinde kullanıcılar, telefonun yazılımsal bir sorunla karşılaşmasında hızlıca bu iki tuşa basar ve iTunes’e geçiş yapıp, cihazın sorununu düzeltebilir, ürünü sıfırlayabilir ya da güncellemeleri gerçekleştirebilirdi. Yeni modelde bunu denediğinizde, home tuşu size cevap veremez. Bunun yerine üretici firma DFU moduna geçişi, home tuşundan ses kısma tuşuna geçiş ile sağlamış durumda. Eğer cihazınız herhangi bir sorunla karşılaşırsa ve erişim sağlayamıyorsanız, donduysa, vs. kolaylıkla sesi kısma tuşu ile telefonu kapama tuşuna aynı anda basıp, bu şekilde DFU ekranı gelene kadar basılı tutarak, DFU moduna geçişi sağlayabilirsiniz.

Bu tuş bilgisayarlarda hayati önem taşıyan Ctrl+alt+delete üçlüsü ile açılan Görev Yönetici’sinin bir benzeri diyebiliriz. Nasılki bilgisayarda donma sorunu olduğunda kullanıcılar bu üçlü tuş kombinasyonu ile sorunu çözme yoluna gidiyorsa, Iphone kullanıcıları da DFU modune geçiş ile sistemi geri yükleyerek, sorunlarını kolaylıkla çözebiliyorlar. Yineliyoruz, eski modellerde bu sistem home+power tuş takımı, Iphone 7’de ise ses kısma+power tuşu ile gerçekleşmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments