Android Telefonların Otomatik Saat Ayarı Nasıl Kapatılır?

445

Android Telefonların Otomatik Saat Ayarı Nasıl Kapatılır?

Kış saati uygulamasına tüm dünyanın beraber geçtiği şu zamanlarda Türkiye farklı bir yol izleyerek saat değişimine gitmedi. Ancak, uluslar arası saat birimleri otomatik olarak merkezleri takip ettiği için, internet erişimi olsun ya da olmasın kış saati uygulamasına bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler hızlı bir şekilde geçti. Tabi yerel saat diliminde herhangi bir oynama olmadığı için, otomatik saat ayarı düzenlenmiş kullanıcılar, işlerine, okullarına randevularına 1 saat geç gitti. Sürekli telefonun saatini düzelttiklerinde bir süre sonra tekrardan uluslar arası saat dilimine geri döndüklerini fark ettiler. Çünkü telefonunuz internete bağlı ve mobil veriden aldığı komut, dünya saatinin size göre bir saat geride olduğunu belirtiyor. Saati sürekli bir saat geri alıyor. Siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, otomatik saat ayarını kapamadığınız sürece saatiniz uluslar arası saat dilimine dönmeye devam edecektir. Şunu da belirtelim saat diliminin yaz kış uyarlamasının tek amacı, güneş ışığından daha fazla istifade etmek içindir.

Android telefonun otomatik saat ayarının kapanması ise son derece basit. Ufak farklılıklar olmakla birlikte genel ayarlar aşağıdaki adımlar ile tamamlanmaktadır.

  • Telefonunuzun menü bölümüne gidin.
  • Ayarlar’a tıklayın, alt kısımda bulunan Tarih ve Saat’i açın.
  • En üstte yer alan(Bazı android telefonlarda, en altta ya da ortalarda bulunabilir.) Otomatik tarih ve saat yazısının yanındaki imleci kaldırın ve geri tuşuna basın.
  • Artık telefonunuz saatini otomatik olarak güncellemeyecektir.

Tabletlerde de otomatik saat güncelleme işlemi aynı şekilde yapılmaktadır.

Otomatik Saat Ayarını Neden Kapatmalıyım?

Hemen her dünya ülkesinin kış saati uygulamasına geçmesine rağmen Türkiye, saatleri aynı bırakmış ve yaz saati uygulamasına devam etmiştir. Bu da, küresel bazda bazı karışıklıklara sebep olabilmektedir. Eğer kullanıcılar, otomatik saat ayarlarını kapamazlarsa, Avrupa saat dilimine göre hareket ederler. Saatlerini ne kadar Türkiye saatine göre ayarlasa da, internetten aldığı veri, akıllı cihazınızı uluslar arası saat dilimine yönlendirecektir. Bu da sizin, günlük hayatınızda sık sık saate bağlı problemler yaşamanıza neden olacaktır. Şuan uluslar arası saat dilimi bizim mevcut saatimize göre bir saat geridedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments