İthalat Yoluyla Kaydedilen IMEI Nedir?

69870

İthalat Yoluyla Kaydedilen IMEI Nedir?
Günümüzde akıllı telefonların, dışarıdan ithalat yoluyla getirilmesi, IMEI numaralarının bu yolla kaydedilmesine neden olmaktadır. Farklı akıllı telefonların bilgilerini bu yolla kaydedenler, kayıtlı IMEI nolarını saklamaları gerekmektedir. İleride yaşanacak pek çok problem ile bu imei numaranızı kullanarak çözebilirsiniz. Ayrıca, ithalat yoluyla kaydedildiğinde telefonun kapanma olasılığı da doğabilmektedir. Böylesi bir durumda da, yine kayıtlı imei nonuzu kullanarak, kapanmasının önüne geçebilirsiniz.

Piyasada kayıt dışı veya kaçak tabirleri ile dolaşan cihazları bazıları yanlışlıkla alsa da, pek çok kişi bilinçli olarak almaktadır. Bunun sebebi bu tür cihazların diğerine göre çok daha uygun fiyatlara sahip olmasıdır. Bu tür kaçak cihazlar da ağırlıklı olarak akıllı telefonlarda artış göstermektedir. Kaçak olarak gelen bu cihazların, imei kaydının yapılmaması, bu tür cihazların çok geçmeden kapanmasına sebep olabilmektedir.

Yukarıdaki durumun önüne geçmek için, cihazların yurt dışından getirilirken, bu tür akıllı cihazların imei kayıtları bayiliklerden pasaport ile yapılmalıdır. Diyelim ki Amerika’dan bir cep telefonu aldınız. Bu telefonunuzu Türkiye’ye getirdiğinizde imei nosunu pasaportunuzu kullanarak kaydetmelisiniz. İşte buna cihazlar yolcu beraberinde getirilen cihaz denir.

Bazı kişiler yurt dışına giden tanıdıklarına sipariş vermektedir. Böyle gelen telefonları siz almadığınız için, imeileri ksıa süre kullanılıp, sonrasında telefonun kapanmasına neden olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmanızda durumunda imei değiştirme programları kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Ya da internetten önerilen imei kodlarına bakıp, imei numarası değiştirme kodlarını kullanıp, imei numaranızı değiştirerek çözüme gidebilirsiniz. Tabi bu yöntemler yüzde yüz garanti değildir.

Herhangi bir işlem yapmadıysanız, telefon bayilerine uğrayarak gerekli yardımı almalısınız. Resmi IMEI kaydı için, GSM operatörünüze başvuruda bulununuz. Diğer yöntem olan imei atmayı ise telefon satışı yapan bayiliklerden temin edilebilinir.

Bu yöntemler ile yurt dışından gelen imei kayıtsız telefonları kullanabilirsiniz. Ancak, kesin çözüm için GSM operatörünüze uğrayıp profesyonel destek alınız. Daha büyük sorunların önüne geçmek için çok geçmeden imei kaydınızı da yaptırmalısınız. Eğer kayıtlı olan bir imei numaranızın silinmesi durumu söz konusuysa(sistem kaynaklı), kullandığınız GSM operatörünün resmi bayiliğine başvurup sorunun çözümüne gidebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
eren

Ekrem Ateş sanırım adamsın sen

Ekrem Ateş

geçen türkcell Mobil Bayii den Samsung A80 aldım ürünü 4 ay güzel kullandım sonra Telefonuma şu mesaj geldi ……..İMEİ NUMARALI CİHAZ KAYIT DIŞIDIR DİYE APAR TOPAR TÜRKCELE GİTTİM VE İTİRAZ ETTİLER HEMEN ŞİKAYET ETTİM TAZMİNAT AÇYIM 300 BİN TL LİK 1 AY İÇİNDE KAZANDIM AMA TELEFONUM MESAJ GELDİKTEN 7 GÜN SONRA KAPANDI AMA FAZLASIYLA ALDIM

asdXDD

ne kadar aç köpeksin telefonun hakkı kadar dava ediceksin kul hakkı harama girmişsin !

zeliha

teşekkürler

tacettin

teşekkürler