Android Cihazlarda Format Nasıl Atılır?

159

Android Cihazlarda Format Nasıl Atılır?
 İnsanlar android cihazlara farklı sebeplerden ötürü format atmak isteyebilirler. Bu sebeplerin başında ise insanların cihazlarına tanımlamış oldukları gmail hesabını unutmaları sonrasında yeni işlemleri yapmalarının çok zor olması gelir. Böyle olunca da cihazın sıfır haline getirilmesi gerekmekte. Bunun için de telefona ya da elektrikli cihaza format atılması gerekmekte. Format atılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi ise cihazdaki bilgilerin işlem sonrasında silineceği. Dolayısıyla buradaki bilgilerin mutlaka format işlemi öncesinde yedeklemesi yapılmalıdır. Android cihazlarda format işlemi sonrasında cihazlarda meydana gelmiş olan yavaşlık durumları da ortadan kalkmış olacaktır. Ancak pek çok kişi format atarken ne yapması gerektiğini bilmiyor, başkalarına bu işi yaptırmanın maliyetinin çok yüksek olduğunu düşünüyor.

Gerçekte ise android cihazlara format atmak çok daha kolay. Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için format atmak istendiği zaman yukarıda da bahsedildiği gibi bir yedekleme işleminin yapılması gerekmekte. Sonrasında ise menü bölümünden ayarlara tıklanır. Bunun sonrasındaki aşamada ise gizlilik bölümünün ardından fabrika ayarlarını sıfırla bölümüne gelinmesi gerekiyor. Buraya gelindiği zaman ise son bir kere daha telefon sahibine uyarı verilir. Format atımı esnasında cihazın ya şarjı tam dolu olmalı ya da şarja takılı olmalıdır. Aksi durumda cihaz format esnasında kapanırsa açılması çok daha zor olabilecektir.

 

Bunun yanı sıra cep telefonları için de format atılabilir. Üstelik bu tarz android cihazlara format atmak için kullanılacak diğer bir yöntem oldukça kolay. Cep telefonunun arama bölümüne gelinmesinin sonrasında *2767*3855# tuşlandıktan sonra arama simgesine tıklandığında telefona format atılmaya başlanacaktır. Gelecek uyarının ardından da telefon ekranında bir süre boyunca yalnızca bilgilerin silindiği ve telefonun yeniden eski haline getirildiğine dair bilgilendirmeler gelecek. En sonunda ise telefon kendi kendine tekrardan başlatacaktır. Sonrasında ise telefonun içerisinde geçmiş dönemlere ait hiçbir bilgi olmayacak. Böylece insanlar tekrardan cep telefonlarının ya da android cihazlarının içerisine diledikleri bilgileri eklemeye başlarlar. Bu aşamada dikkatli olmak ve virüslü olmayan indirmeler yapmak cihazın ömrünün uzamasını sağlayacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments