Android İnternet Ayarı Nasıl Yapılır?

367

Android İnternet Ayarı Nasıl Yapılır?

Genel olarak Android işletim sistemine sahip bir cihaza ilgili operatörün sim kartı takıldığında, internet ayarları otomatik olarak yapılmaktadır. Ancak bazı özel durumlarda bu ayarları manuel olarak yapmak zorunda kalabilirsiniz. İşte böylesi durumlarla karşılaşan bireyler için, farklı android sürümlerinde ayarların nasıl yapıldığını sizler için derledik.

Android 2.0 İnternet Ayarları

Cihazınızın menü bölümünden, ayarlara geçiş yapın. Burada kablosuz özelliği ve ağlar sekmesini göreceksiniz bunu tıklayın. Mobil seçeneklerden, erişim noktası adlarını açın ve burada ilgili operatörünüzün adını seçip, kaydedin.

Android 4.0 ve Üstü İçin İnternet Ayarı

Android 4.0 ve üzeri için daha farklı bir perspektif ile internet ayarlarına erişmenize olanak sağlıyor. Geliştirilen arayüz, tek bağlantı noktasında, çoklu ortama geçiş yaptırarak, hem daha güçlü bir internet hem de daha pratik bir erişimi imkânı sunuyor.

İnternet ayarları için, menü bölümünden ayarlara bura alt kısımda bulunan diğer ayarlara geçiş yapın. Mobil ağlar sekmesinden, erişim noktası adlarını seçin. Telefon ya da tabletin menü tuşuna bir defa basılıp, yeni bir apn seçimi gerçekleştirilir.

Apn seçiminden sonra ilgili operatöre göre farklı ayarları giriyorsunuz.

Ad kısmına, ilgili operatörünüz ve sonu Internet olacak şekilde bir ad girişi gerçekleştiriyorsunuz. (AVEA INTERNET, VODOFONE INTERNET vb.) APN kısmına “internet” yazılı olacaktır. Proxy bölümüne dokunmayın. Şifre yani parola operatörünüzün adı olarak geçecektir. MMS protokolü de WAP 2.0 olarak geçecektir. MCC operatörlerde farklılık gösterebilir. Tüm ayarları yaptıktan sonra Menü tuşu ile kaydedip çıkın.

Yukarıdaki internet ayarları tüm operatörler için, SMS ile gelmektedir. Ancak, bazı durumlarda gelmezse, operatörünüzün müşteri hizmetlerini arayıp, gerekli ayarları not edinebilirsiniz. Tavsiye olarak ayarları kaydettikten sonra, android cihazınızı kapatıp, 5 dakika kadar kapalı konumda kaldıktan sonra açmanızı öneririz.

(Turkcell’de isim bölümü Turkcell WAP olarak geçmektedir. Ayrıca bu operatörün Proxy ayarı 212.252.234.168 iken, bağlantı noktası 8080’dir. Diğer iki operatörden farklıdır. Eğer Turkcell’de APN adı istenirse, internet yazıp geçebilirsiniz. İstenmemesi muhtemel.

Avea’nın pek çok ayarı Vodofone ile benzer olup, yukarıda belirttiğimiz şekilde ayarlanmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments